D. e. j. l. i. g. r. ø. n. s. a. t. m. d. p. æ. …. k. o. å. b. c. M. h. v. ,. u. S. J. f. O. ”. L. G. C. Æ. –. (. 1. ). 2. -. 3. 4. ½. é. y. 8. 0. T. K. R
Min mor lavede ikke den italienske version, men gjorde det på sin egen måde. Som du måske kan se på billedet, så blev min lasagne desværre noget mere flydende end planlagt, men smag og konsistens fejlede bestemt ikke noget
Men selvom pizzaen her ikke er lavet i en stenovn på et lille pizzeria i Verona, så har den både en tynd bund og en sprød skorpe – ligesom en ægte, italienskpizza
Jeg har læææænge haft lyst til at lave en ægteitaliensk porchetta. Jeg gik til slagteren i Føtex og bestilte et slag på 3 kg. Jeg var spændt på prisen og da jeg hentede det blev jeg meget overrasket - 160,00 kr - øj det synes jeg var billigt, men super dejligt. Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød, - eller som jeg valgte (da jeg ikke har et spid til min grill) - lavede den i ovnen ved 175 grader i ca. 3 timer - på spid (da jeg har spid til min ovn)
Turen gik til køleskabet, for hvad kunne det byde på. det blev til disse skønne pizzaer. Svits grønsagerne i lidt olie i en gryde lad stå lidt på varmen
Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog “Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu”, som jeg deler med jer her på bloggen
Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen og fold den anden henover. Pizza er altid en sikker vinder, men jeg har aldrig prøvet at lave indbagt pizza, så det ville jeg kaste mig ud
Ælt grundigt på røremaskine i min. Burgerboller med durum og italiensk fuldkornshvedemel. italiensk fuldkornshvedemel300 gr. Lad hæve på bageplade under er fugtigt klæde i 1-2 timer. 10 minutter ved 225 grader på midterste rille
Men nogle gange virker det bare lidt for besværligt at skulle lave en dej, der skal hæve og derefter lave fyld til at komme påpizzaen og så bage den i ovnen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.