Lad brødet køle helt at på en bagerist inden det serveres. Sæt dejen til hævning på bordet 1 time og så pakker du skålen ind og sætter den på køl til dagen efter. bag den midt i ovnen på 210 grader i ca. 35-40 minutter til den er blevet gyldenbrun på toppen
Opskriften er tyvstjålet fra bogen Meyers Bageri, men er så god og nem, at den også skal deles her. Jeg har fulgt Meyers anvisninger og har æltet denne dej på maskine, og det gør en kæmpe forskel
Det giver brødet en dybde og smag som skiller sig ud fra andre brød, som kun er bagt på gær. Så man kan faktisk bage brød kun på surdej, men det kræver en del øvelse
Hæld dejen ud på en bageplade eller i en stor tærteform. FOCCACIA MED CHERRYTOMATER OG ROSMARIN. Vildt lækkert til eksempelvis tapas eller en lækker salat
1 time på køkkenbordet. Tænd ovnen på 250 grader. Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først durummel og rør dernæst hvedemel i dejen
Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, på den gode måde
FIND OS PÅ FACEBOOK OG FÅ NYE OPSKRIFTER DIREKTE SOM STATUSOPDATERING. Læg mozzarella og et par skiver tomat på brødet og varm det i ovnen til mozzarellaen er smeltet en smule
Resultatet blev slet ikke så dumt endda, så hvis du sidder derhjemme og får lyst til foccacia, men ikke lige har durummel på lager, så kan denne opskrift bruges til hver en tid
Opskriften er fra Glutenfristart. Lad skålen stå på køkkenbordet med et klæde over sig i 3-5 dage. Når den gør det, er den klar til at blive blandet med 1 dl vand og 1 dl mel efter ønske, hvorefter den kommes den på glas med skruelåg. Lad surdejen stå på køkkenbordet i 1 døgn før du bager med den. Den kan holde sig 14 i køleskabet, men tag den ud en dag før du skal bruge den, så den kan komme lidt igang igen på køkkenbordet
Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Vand og lader den stå på køkkenbordet i et døgns tid så er den klar igen
Jeg regner jo med, at det her er starten på et. den over i mit fine nye ”surdejs-glas”. Som den opmærksomme læser måske kan se på det genbrugte billede, har jeg snydt lidt, da jeg allerede satte min surdej over i går
Jeg synes tit, jeg står og mangler et eller andet tilbehør til min aftensmad, som ikke lige er en almindelig salat eller et stykke hvidløgsflute, så derfor måtte jeg simpelthen prøve denne opskrift
Dette skønne opskrift er min mors. flagesalt til at komme ovenpå. Foccacia brød m. men det mest irriterende er, at hun aldrig bruger nogen opskrift eller skriver noget ned
brød, opskrift, rugbrød, surdej. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – på den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.