Hæld dejen ud på et godt meldækket bord. Jeg plejer at komme dem på et stykke pagepapir med det samme. Hvis du presser dem flade direkte på pizzaspaden skal du bare sørge for at der er godt med mel under dem, så du kan løfte dem fra bordet uden at de hænger fast
Endelig har jeg fundet en opskrift og metode som giver lækre glutenfri boller. Det er helt klart en fordel af køre denne dej på en røremaskine da glutenfridej bliver bedst af at der bliver pisket luftig
Hver eneste år laver jeg disse lækre æbleboller med kanelsukker og hakkede mandler på toppen. Denne gang har jeg prøvet at lave bollerne af en langtidshævet dej, som er tilberedt om eftermiddagen den ene dag og efter et ophold natten over i køleskab, blev de bagt om eftermiddagen den næste morgen
I. s. i. d. t. e. u. g. k. ø. b. v. n. l. r. æ. m. h. å. o. ,. a. j. 2. 3. p. y. f. D. K. R. M. L. (. 1. ). 5. 0. 4. G. H. é. B. c. S. -. V. F. T. C. O. J. z. P. N. E. ) g
Sørg for at have rigelig med mel på bordet, gerne durum hvedemel. Hæld dejen ud på bordet og vend den i melet så den er til at tage fat i, den skal stadig ikke æltes, kun dækkes med mel
Opskriften er inspireret af New York bageren Jim Lahey. Når den er hævet og fin, og der er tydelige glutenstrenge når man tipper skålen, skal den hældes forsigtigt ud på en let melet bordplade
I. g. å. r. a. f. t. e. s. h. v. d. i. C. n. o. æ. l. p. k. ,. b. j. ø. m. u. J. c. R. ). L. (. 1. 5. 3. ½. 0. T. H. D. 2. S. B. F. -. y. P. N. M. |. E. w. V. K. O. z. ) g
Men lav lige to, så du er sikker på I bliver mætte og så der er til madpakken også. Tag bunden ud og ud af formen, læg bagepapiret over på en almindelig bageplade kom fyld på og bag videre i ca
Jeg kom i tanke om et udklip om en hurtig pizzadej fra en reklame, så den blev hurtig rørt sammen og så var der faktisk hjemmebagt pizza på under en time
INGREDIENSER150 g groft speltmel100 g sigtet speltmel1 spsk salt250 g hvedemel4 dl vand1 spsk honning5 g gær FREMGANGSMÅDEOpløs gæren i vand og rør speltmelet, honning og salt i
Lirk dejen ud på bagepapir ved hjælp af en dejskraber og bag den i en forvarm ovn i ca. Lad dejen stå og syrne 2-3 dage på køkkenbordet dækket med et viskestykke. 45 minutter på 220 grader på en varm bagesten eller bageplade. Hvis du ønsker brødet mere luftigt så lad den efterhæve på bagepapir i 2 timer inden den bages i ovnen. Lad fordejen stå i en skål et køligt sted 1-2 dage med et viskestykke over, indtil du skal bage igen, hvorefter du følger opskriftenpå brøddejen ovenfor
Hun laver næsten alle sine opskrifterpå slum, og er især vild med at bage groft brød. Sidste forår havde de skaffet billetter til en teaterforestilling på Århus teater om aftenen
I bogen er der en rigtig lækker opskriftpålangtidshævet brød/boller. Hjerteforeningen og Urban lavede et sammenarbejde i 2002, hvor hjerteforeningen leverede opskrifter til gratisavisen, det blev en super kogebog
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.