S. å. r. a. m. t. e. d. o. g. s. i. >. -. (. l. ø. j. h. n. k. v. æ. ,. C. f. p. ). H. b. u. F. y. M. I. Ø. O. D. V. c. A. 2. 3. 0. 5. ". 1. ½. L. K. 6. 7. P. /. T. R. N. z. E. J. 8. %. B. x. G. ) g
Oksegryde er bare et andet ord for en gullasch-inspireret gryderet. Svampene brunes på en stegepande og tilsættes oksegryden, mens kartoflerne koges til kartoffelmos
I mandags fik vi en gullash-lignende gryderet med kartoffelmos - en rigtig efterårsret. Det var kæresten som mente, at det var ved at være tid til kartoffelmos og det kunne vi hurtigt blive enige om
Oksegryde med Kartoffelmos til 4 personer. Normalt er jeg ikke den store fan af pulversaucer og lignende, men af og til er det ok at skyde genvej, og i denne ret har jeg brugt et brev Ungarsk paprikaret fra Knorr til at krydre med
‘Yderlår – benløse fugle’, står der på posen med skiver af yderlår fra vores sidste kødpakke. Benløse fugle- på italiensk ganske vist – lavede jeg for ikke så lang tid siden
Kog retten forsigtigt igennem, mens der røres godt. Drys med dild og server med kogte kartofler eller ris, samt en grøn salat med syrlige tomater og frisk frugt som eks
800 g bøfstroganof kød eller som jeg her brugte kød fra 2 ossobuco stykker1 løg i tern2 fed hvidløg i tern3 store gulerødder i skiver1 dåse flåede tomater 150 g champignon1 dl hvidvinet vred timiankviste1 tsk paprika1 tsk salt og frisk kværnet peber1½ dl fløde - enten madlavningsfløde eller piskeflødeKødet skæres i mindre stykker og brunes i lidt fedstof sammen med hvidløg og løg
Spicy oksegryde med grønsagerHele portionen indeholder 22 propoints400 gram oksekød i tern (man kan også bruge bankekød)½ dl hvedemel1 spsk olie2 løg5 gulerødder4 persillerødder1 ds flåede tomater2 tsk sambal oelek (kan erstattes af frisk hakket chili)1 fed hvidløg½ liter vandSaltPeberBland mel med salt og peber og vend kødet heri
Lige nu simrer en gang oksegryderet på komfuret, så det bliver også en nem aftensmad i aften, hvor det eneste jeg skal lave i aften er kartoffelmos og måske lidt grønt on the side
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.