Nutella Oreo Cheesecake
mariadyrkjær
mariadyrkjær

Nutella Oreo Cheesecake

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • OREO Bund
  • 150 g Oreo cookies
  • 30 g ristede hasselnødder
  • 40 g Nutella
  • 50 g smeltet smør
  • 60 g. brun farin
  •  
  • Nutella CHEESECAKE Fyld
  • 5 g gelatine
  • 2 æg
  • 30 g sukker
  • 300 g Mascarpone, eller flødeost naturel
  • 200 ml piskefløde,
  • 20 g sukker
  • 80 g Nutella
  • 40 g mørk chokolade
  • 10 stk Oreos
  •  
  • Chokoladetop
  • 100 g mørk hakket chokolade
  • 100 g. hvis hakket chokolade

Instruktioner

    1.OREO Bund:
    Rist hasselnødderne af på en pande. Blend Oreo cookies og de ristede hasselnødder, indtil en tekstur af krummer.
    I en lille gryde, skal du smelte Nutella og smør. Bland det med Oreos og hasselnødder i en skål.
    Placer bagepapir i bunden på din kageform (springform), så kagen er nem at tage af bunden ved servering.
    Tryk cookieblandingen i en 16 cm springform og sørg for at kom helt ud i siderne. Sæt bunden i køleskab til skorpen er hård.


    2. CHEESECAKE Fyld:
    I en lille gryde, skal du blande gelatine granulat med 2,5 spsk vand og lad det blødgøre i ca. 5 minutter.

    Put 2 æg og 2,5 spsk sukker i vandbad over middel varme. Kog el. opvarm blandingen, under konstant omrøring, i ca. 10 minutter eller indtil blandingen er blevet fortykket. Du må ikke koge længere ellers risikerer du at æggene vil stivne.
    Tilføj Mascarpone/flødeost naturel ost og gelatine og bland godt. Opdel blandingen i 2 dele.

    Pisk piskefløden så den er flødeskummet er hårdt eller meget stift (så den kan stå i toppe af sig selv).

    I en mellemstor skål, skal du blidt vende (med en ske eller spatel) halvdelen af æggeblandingen med sukker og halvdelen af flødeskummet.
    Hak de 10 stk oreo cookies i lidt store stykker og vend i blandingen.
    Sæt det på på køl indtil du er færdig med den næste halvdel (nutellafyldet) og den er færdig med at fryse.


    3. NUTELLA Fyld:
    I en lille gryde, skal du nu smelte Nutella og mørk chokolade.
    Bland Nutella og chokoladeblandingen med den anden halvdel af æggeblandingen. Vend denne blanding i den anden halvdel af flødeskummet. Hæld hele blandingen i springformen ovenpå den kolde bund.

    Placer springformen i en fryser i 5-10 minutter så lagene ikke blandes, når den næste halvdel kommer på toppen af kagen.

    Tag springformen ud af fryseren, og hæld den hvide cheesecake blanding over nutellacheese blandingen og sæt kagen i en fryser i 5-10 minutter.


    4. DECORATION (valgfrit):
    Pynt med en blanding af både mørk og hvid hakket chokolade.

    Sæt i køleskabet i flere timer eller natten over. (min. 8 timer)

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.