M. a. n. b. e. h. ø. v. r. j. o. i. k. l. t. d. s. m. f. ,. g. å. æ. L. u. p. J. y. B. z. (. 4. ). 2. 1. 8. /. c. S. P. é. K. T. D. 5. H. -. R. F. V. N
Sæsonerne, vejrets luner og de særlige betingelser, jorden giver i vores nærmiljø er det, der gør vores egne lokale råvarer til noget unikt, som lige nu hyldes verden rundt under navnet ‘det nye nordiske køkken’
Det burde ikke komme som nogen overraskelse at det smager af hav, men det overraskede mig alligevel hvor MEGET det smager af hav Tangsalaten her er forholdsvist simpel, og den tager ikke mere end 20 minutter at lave
100 gr færdig tangsalat (købes hos fiskehandleren)2 pink grape1 kogt kongekrabbe klo (el. 1 dåse krabbekød)1 lime4 spsk sesamolieKom tangsalaten i en skål
Æggeblomme og olie skal have stuetemperatur. Hæld de to slags olie sammen i en lille kande. pisk æggeblomme, eddike og salt sammen i en skål, tilsæt olien i en tynd stråle under piskning, så du får en luftig majonæsedressing
Tykkam – den gammeldags oksesteg. Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. Krydret med enebær for skarphed, hyldeblomstsaft for krydret sødme, lidt bacon for det røgede, laurbærblade og peberkorn – og med tilbehør fra haven
Jeg delte farsen i to og lagde to ulike smaker, begge med nordisk karakter. Og skulle det ikke bli nordisk matfestival i New York, så blir det i alle fall nordisk pølsefestival for de som måtte ønske å delta hjemme hos meg
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.