Eller man kan gøre det, jeg altid gør - spise den som bagesnack. Jeg er igang med forberedelserne til en navngivningskage her til næste weekend, og i den forbindelse har jeg bagt mandelbunde og frosset dem ned
^Hvis du gerne vil bruge denne opskrift på Low FODMAP, så erstat sødemidlet med ahornsirup og brug græskarkerner, solsikkekerner, macadamianødder, valnøddereller pinjekerner i stedet for nødder (mandel, cashewnød, hasselnød)
Min mave er glad, mine gæsters maver var glade. Her i sommerens varme, er det super lækkert med nogle lidt lette retter i stedet for store fede bøffer med flødekartofler
Lad nødderne køle af på en bageplade. 500 g nødder (jeg har brugt hasselnødder, pistacies, valnødder og pekannødder)1 spsk olie1-2 spsk krydderier (jeg brugte chili, karry, paprika og rosmarin)Rist nødderne i 1 min på panden ved middelvarme
tilsæt mandelmelet og de hakkede mandler og ælt det hele sammen til en fast dej. Tag 75 g mandler og blend dem fint til mandelmel. De sidste 25 g hakkes lidt grovere end mandelmelet
Slut af med dadelpure eller honning, det får krydderierne til at klister fast på nødderne. Mangler du noget til lige af pifte din salat op med eller elsker du bare søde og stærke sager, så er det her lige det du søger
Jeg vil dog skære lidt ned på nødder og måske gange karamelsaucen dobbelt op. ) Jeg brugte halvt mandler og halvt hasselnødder, men man kan sagtens nøjes med den ene slags
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.