Rør mælke-gær-blandingen langsomt i til dejen er glat. Skil æggehviderne fra -blommerne. Husk min give-away, du kan deltage ved at klikke på billedet øverst til højre på bloggen
-). Min mormors fastelavnsboller med creme og chokoladefyld – klassisk og gammeldags. -) Min mormor var åbenbart ekspert udi kagecreme, for i opskriften stod der bare, at man skal koge en creme og komme i
- og for allerførste gangJa det må da vist siges at være på tide så, hva. Jeg fik nemlig et fantastisk "æbleskivejern" sidste år af svigermor, men har aldrig fået det afprøvet - og det skulle der da gøres noget ved
Klik for at sende som e-mail til en ven (Opens in new window)Klik for at udskrive (Opens in new window)Del på Facebook (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Klik for at dele på Twitter (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
-). Ingredienser (10-15 stk). 3-4 spsk tesukker. Form 10-15 boller og lad dem efterhæve et lunt sted i 15 minutter. 15-20 minutter i ved almindelig ovnvarme. 10-15 stk. 3-4 spsk tesukker
Her får du opskriften på farserede porrer - altså en porre gemt i en frikadelle dej. Varm panden op med smørret og steg de farserede porrer først 2 minutter på hver side og derefter 5-7 minutter til de er gennemstegte
Æbleskiver. 2 dl ris- eller soyamælk pisket med et par spsk eddike eller citronsaft). 2 dl ris- eller soyamælk). 2 dl ris- eller soyamælk pisket med et par spsk eddike eller citronsaft). 2 dl ris- eller soyamælk)
Klik for at sende som e-mail til en ven(Åbner i et nyt vindue)Klik for at udskrive(Åbner i et nyt vindue)Del på Facebook(Åbner i et nyt vindue)Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
Julehygge i Danmark er af mange forbundet med varme og sprøde æbleskiver. Det er den også for mig, men som veganer kan jeg ikke bare købe en pose frosne æbleskiver i Netto til mig og min familie
Efteråret rusker og regner udenfor og det er tid til at hygge sig indendøre med dejlige æbleskiver. Men hvorfor hedder det egentlig æbleskiver, når der ikke er nogle æbler i
Men da jeg først kom i gang efter aftensmaden, var det ligesom om, at tiden ikke helt var til hævning af dej og afkøling af boller - det skulle jo gerne kunne spises så hurtigt som muligt, så det ikke blev alt for sent
I stedet for de normale købe æbleskiver så bør man prøve at lave disse i stedet. De der findes i en 20 styks pose på frost kan slet ikke måle sig med disse som er fyldt med både æble og marcipan
Prøv dem - men pas på, de er vanedannende. 215 grader og bag bollerne i 10-15 minutter. De her fastelavnsboller er blevet lavet til fastelavn hvert år siden, at jeg var barn
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.