Mandelistærte med likør frugter og chokolade
Iform.dk
Iform.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 0.5 l vaniljeis
  • 3 spsk sød likør
  • 0.5 æske bastognekiks af mærket LU
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • Frugt til pynt
  •  
  • Sådan gør du
  • 80 gram mandler skoldes, smuttes og ristes i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter. Mandlerne blendes sammen med småkagerne, til de har en konsistens som rasp. Herefter røres de sammen med smørret til en klæg dej, der fordeles i en lille tærteform eller i små tærteforme, så man kan lave en lille tærte til hver.
  • Formen med dejen stilles i fryseren i en halv times tid. Isen tages ud af fryseren og røres til en konsistens som softice, herefter tilsættes den hakkede chokolade og den valgte likør under omrøring. Isen fordeles nu ud over tærtedejen, og hele molevitten stilles i fryseren natten over. Tærten bør tages ud af fryseren omkring 10 minutter før servering. Den kan pyntes med bær, appelsinskiver, chokoladedrys eller cintronmelisse.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.