Her kommer en skøn og virkelig nem opskrift på en mandelbund toppet med creme og friske bær. Mandelbunden kan sagtens også fryses ned og tages op et par timer inden servering
Jeg har på billedet brugt bunden til en jordbærtærte med sukkerfri vanillecreme. Kom mandlerne i en mini hakker eller foodprocessor og hak dem til den ønskede konsistens - jeg plejer at dele mandlerne i 2 og hakke den ene halvdel meget fint og den anden del grovere
Stik cirkler (eller andre forme) ud med en kageform eller en kop, og skrab det overskydende dej væk - dejen er ret klæbrig så det skal skrabes væk ret forsigtigt
Selv børnene spiser med. Når jeg laver is bruger jeg gerne Dansukker bagsukker, da det nemmere bliver pisket helt ud i æggeblommerne, og dermed undgår jeg at isen krystalliserer
Nogen vil have at mandlerne skal smuttes først, men jeg foretrækker dem med skal. Pisk det med en håndmikser, og kom resten af sukkeret i efter et minuts tid
J. e. g. l. s. k. r. a. t. v. h. j. m. i. n. æ. ,. f. o. d. å. M. u. p. y. z. I. C. b. 6. 3. 1. 5. 0. ½. ø. c. 4. 2. P. F. L. S. -. B. 8. H. 7. /. 9. T
Det har vi taget højde for i denne lækre opskrift, hvor den almindelige husblas er udskiftet med Dr. Værktøj du får behov for i denne opskrift Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes med at lave den lækre mandel-/dadelbund
Mandelbunde. Æggesnapsen vendes i flødeskummet med en dejskraber. Mandelbunde. Sukker, de fint hakkede mandler og bagepulveret vendes i æggehviderne med en dejskraber til alt er blandet sammen
Den lidt bitre dybe chokocreme spiller virkelig godt sammen med den søde dadel/mandelbund. Blend avocado, kakaopulver, kokosmælk, honning og vaniliepulver med en stavblender i et stavblender glas
Rør det rundt med en ske og sæt det tilbage et par minutter. Når fløden-æggecremen bliver tyk, lækker og legertet, hældes den over chokoladen, igennem sigten, for at undgå evt små æggeklumper kommer med
Mandelbunde. Jeg er ikke vild med hindbærsnitter, der smager af ubagt dej, og jeg er heller ikke vild med de meget “økologiske” udgaver, der er mere mørke i det – som man i øvrigt kan købe for overpris på diverse trendy bagerier
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.