Foccacia er et madbrød, som passer ualmindeligt godt til f. Min mor og jeg stod i køkkenet næsten hele morgenen, for at vi kunne tilberede mad og lækre sager til min mors venindes fødselsdag
Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
tilsæt evt. Hvis dejen virker tør, tilsæt mere yoghurt. brødet skal bages midt i ovnen i cirka 30-35 minutter eller indtil skorpen er sprød og gyldebrun. 1 dl oliven olie (1/3 til pensling)
M. i. n. s. v. g. e. r. m. o. h. a. b. d. t. p. k. f. å. ø. l. -. u. O. G. ,. N. E. T. I. é. =. 2. 0. æ. (. j. 5. y. ). 1. L. 3. V. H. J. c. 7. D. '. K
Jeg har bagt mange boller på det seneste, så syntes tiden var inde til at bage brød i stedet for. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt creme fraiche, fedtstof og salt under omrøring
form kuglerne til to runde brød. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet. Så fik jeg lige bagt det lækreste franskbrød godt med groft mel i og det smager simpelthen suverænt
Så er der lige en videreudvikling af det lækre brød. Opskriften er denne gang. 7,5 dl koldt vand, 10g gær, 100g fuldkornshvedemel, 50g speltflager, 800g speltmel, 3 tsk salt
J. e. g. h. a. r. n. i. t. o. d. v. Å. u. s. ,. ø. f. k. m. j. y. V. l. 1. -. 2. å. b. P. p. C. N. æ. D. F. E. ". M. G. w. L. c. 5. 0. S. R. K. (. ). 3. T. B. H. I. |. O. <. z. ) g
N. a. n. b. r. ø. d. s. o. m. i. k. e. v. P. g. D. E. J. T. I. L. S. K. A. B. R. Ø. 2. 5. æ. l. u. t. /. 1. p. y. h. (. f. c. ). -. 0. 6. G. H. ,. å. j. Æ
det smager sindssygt godt hvis du tager et stykke brød og maser hvidløget ud på det. Nå, men det jeg lavede til aftensmad igår var både nemt og lækkert
Så en pludselig indskydelse, og et mindre anfald af overskud, fik mig til at få gang i bageriet og nu står der to velduftende og varme brød på køkkenbordet
Vi kan godt lide lidt grove boller, og når først man har vænnet sig til processen, med at lave dejen dagen i forvejen, er det super simpelt at lave koldhævet bagværk ala verdens nemmeste brød, hvor der ikke skal æltes men blot røres sammen og ventes
For det er i hvert fald ikke løgn at dette brød er det bedste brødtil morgenmaden, til sandwichen, tilsuppen – ja, i det hele taget at spise til hvad som helst
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.