Rul og form 12-15luciabrød, pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner. Lad luciabrødene efterhæve i 30 minutter og sæt dem i en 225 grader varme ovn og bag dem i omkring 15 minutter afhængig af størrelsen på brødene
-. -. -. -. -. -. -. D. e. n. 1. 3. d. c. m. b. r. L. u. i. a. g. S. å. s. k. l. ø. ,. p. t. O. v. h. f. o. '. æ. T. ½. 5. 2. 0. j. 7. (. ). 4. y. R. Æ. é. P. H
-. -. -. -. -. E. n. b. l. ø. d. s. v. u. g. e. t. f. o. r. m. ". a. k. j. p. y. 2. å. i. S. L. c. D. ,. J. h. æ. T. 3. 0. 1. A. H. /. #. 7. 5. ½. 6. (. ). R. Æ. N. 4. P. B. G. O. V
Jeg er lige kommet hjem, fra en meget hyggelig middag hos Lars og Jeanette. Ja. det er jo egentlig også Amalie, men af en eller anden grund, nævner man altid kun de voksne, også selvom børnene er blevet gamle
Men jeg ville i år prøve at lave de berygtede Luciabrød, som er så fine og ser lækre ud. Kræsen har for to år siden lavet en guide på Luciabrød for dummies og den var perfekt
Tid til Luciaoptog og Luciaboller eller ‘Lussekatter’, som de bliver kaldt i sverige. Jeg har tidligere lavet de klassiske luciaboller snoet i otte-taller og pyntet med en rosin i hver ende, men i år ville jeg gerne gøre noget lidt andet for at fejre dagen
Traditionen er egentlig svensk, her kaldes de ‘Lussekatter’, men det afholder slet ikke mig fra også at bage dem herhjemme i Danmark – og du kan også sagtens nå det endnu
Derfor har jeg også taget nogle få svenske traditioner til mig, deribland Lussekatter. Nu bæres lyset fremstolt på din kronerundt om i hus og hjemsangen skal tonenu på Lucia-daghilser vort vennelagSanta Lucia, Santa LuciaHer ved vor ønskefestsangen skal klingegaver til hver en gæstglad vil du bringeskænk os af lykkens vældlige til livets kvældSanta Lucia, Santa Lucia
I min familie bliver luciabrødene ikke kun bagt til luciadag, men også i løbet af juletiden, hvor de serverer på morgenbordet i weekenden eller til en kop gløgg adventssøndag
I morgen er det Lucia-dag, hvor vi fejrer den hellige Lucia, Santa Lucia. Den fejres i stort og småt med Lucia-optog i TV fra morgenstunden, på offentlige steder og selvfølgelig i hver eneste børnehave og skole
Smelt smørret og sæt det til gær/mælke-blandingen. Eller lussekatter som de også hedder. Tilsæt resten af ingredienserne (vær opmærksom på mel-mængden) og ælt dejen godt til den er blank og smidig
I en anden skål røres gær og lunken vand sammen - tilsæt sukker og salt. Traditionen med Luciabrød, stammer fra en svensk tradition, som et billede på at Lucia kom med mad til de kristne under kristenforfølgelserne
Og maden er fed, den er usund, den er en klar engangsbillet til hjerte-kar-afdelingen. Men som den opmærksomme læser nok bemærker, var der både rosiner og dadler i brødet, som smagte mere hen ad Luciabrød, end noget man ville dyppe i sin fiskesuppe
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.