Menuen passer perfekt til Mortensaften og bestod af. Som I måske har læst havde kæresten fødselsdag i mandags og jeg så derfor snittet til at lave en lækker middag
Med hensyn til mortensaften så er den ”rigtige” spise her slet ikke and, men gåsesteg, for ifølge legenden gemte den meget hellige og ydmyge Sankt Martin – i Danmark kaldet Morten – sig i en gåsesti, fordi han ikke ville forfremmes til biskop
Selvom vi også får and til mortensaften 1½ måneds tid inden. Del. Der dufter af jul hele huset – det er i hvert fald den højtid jeg forbinder duften af andesteg med
Igen i år tog vi et smut hjem til mine forældre for at få dn traditionelle and denne aften. Der var alt hvad der skulle være, rødkål, brune kartofler, chips og en dejlig and
Man bliver mødt af vagtgæssenes skræppen – dem slipper ingen ubemærket forbi, og man forstår pludselig det med Martin af Tours, der blev afsløret af gæs og ænder, da han gemte sig og uforvarende kom til at indstifte Mortensaften
På menuen var Muffins med pancetta og Parmigiano Reggiano (se nedenfor), andeburger i anledningen af mortensaften dagen før og en lasagne med squash og en cream af Parmigiano Reggiano
Jeg har lavet denne ret idag i forbindelse med Mortensaften, men opskriften kan selvfølgelig også bruges i julen, hvis man ønsker and på en mindre traditionel måde
Marineret, stegt gåse- eller andebryst kan sagtens være afløseren for gåsen eller anden til mortensaften – eller til julemiddagen – hvis I ikke er så mange
Uden at løfte sløret for meget, kan jeg sige, at i morgen begynder det at handle lidt om Mortensaften, hvor mange gruer for at skulle stege den der and
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.