Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve et lunt sted i cirka 20 minutter - dæk dem til med et viskestykke. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10 minutter, til de er gyldne
Jeg kan, som man nok kan se på mange af de andre opskrifter, godt lide lidtgrovere brød, og jeg syntes det klæder sådan nogle fødselsdagsboller rigtig godt medlidt fuldkornsmel
Melet tilsættes lidt efter lidt til dejen. Derfor blev der selvfølgelig lavet sådan nogle i forbindelse med Silas’ fødselsdag og fejring af denne i børnehaven
Til sidst vendes melet i lidt efter lidt og æltes som det sidste rigtig godt igennem. - som var det Bamse og Luna der havde lavet demFor når der nu skal være "fødselsdags-tema", så er det da med at gå all-in, og det var hvad jeg gjorde, da min kære veninde Helene, kiggede forbi til kaffeslabberas og fødselsdags-fejring onsdag aften
De er luftige og saftige, bløde og søde, let sprøde udenpå og medlidt ekstra smag fra kardemommen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt og længe
lidt salt. Heldigvis har jeg næsten altid køkkenet fyldt med sager jeg kan bruge…. lidt salt. Resultatet blev de her svampede muffins, som jeg vil medbringe og nyde på min gåtur ud i solskinsvejret…
Smør, æg og sukker tilsættes og det røres rundt (jeg bruger min røremaskine) Så tilsættes melet - pas på der ikke kommer for meget i - dejen må gerne være lidt våd/klistret
Men prøv jer frem alt efter hvilken type mel i bruger, det er i hvertfald vigtigt at man ikke bruger for meget mel, for så bliver de ikke lette og luftige, så hæld melet i lidt efter lidt mens i rører, og vurder om dejen lige akkurat kan holde sig i form til boller
Det er nogle store og luftige boller med en smag af kardemomme. Fødselsdagsboller 14 stkHele portionen indeholder 75 propoints/ca 5 propoints pr bolle50 gram gær4 dl lunkent vand1 æg1 spsk olie½ tsk salt2 spsk sukker1 tsk kardemomme650 gram hvedemelRør gæren ud i det lunkne vand. Pensl eventuelt medlidt vand og bag ved 225 grader i 12-15 minutter
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.