500 g.
Hakket oksekød, svinekød, kalvekød eller kylling, ca. 10% fedt
2 stk.
Løg, store
6 fed
Hvidløg
2 spsk.
Ingefær
2 stk.
Gulerødder, store
4 spsk.
Koriander, purløg eller mynte
0.5 tsk.
Sort peber
1 tsk.
Tørret, knust chili
6 spsk.
Fiske- eller sojasauce
4 stk.
Æg
3 spsk.
Olie
Tilbehør
250 g
Ægnudler
2 stk.
Porrer
4 spsk.
Sød chilisovs
3 spsk.
Sojasauce
Instruktioner
1. Pil og hak løg og hvidløg
2. Skræl og hak ingefær fint.
3. Skræl og riv guleroden groft. Skyl og hak derefter krydderurterne
4. Bland kødet med alle ingredienserne på nær olien, som skal bruges til stegning. Rør i det til du har en sammenhængende fars
5. Form små kødboller af farsen med en teske
6. Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme eller steg kødbollerne i flere portioner på en mindre pande. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødbollerne kommes på panden
7. Brun kødbollerne 1-2 min. på hver side, skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 min. på hver side. De skal være brune og gennemstegte. Skær f.eks. én over og check, om den er gennemstegt. Brug 8 frikadeller pr. person til retten
8. Resten køles hurtigt ned og stilles i køleskabet
9. Rens porren og skær den i skiver
10. Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen
11. Kog porre i skiver med nudlerne de sidste 2-3 min. Hæld vandet fra og server.
Opskrift på salat medkrydredekødboller af farsen fra en medisterpølse. Kom til sidst de krydrededekødboller og parmasanflagerne på salaten og servér evt
Den er med små krydrede oksekødsboller, champignon, peberfrugt, løg, cocktailpølser og bacon. Form små kødbollermed en teske i hånden og brun dem af på en varm pande i lidt olie
Skær til sidst kyllingen ud og server de lækre nudlermed den let krydrede kyllingesmag til. Kyllingen er saftig med en let sursød krydring og nudlerne er bare skønne og med masser af smag
Når der er nuggets på menuen hjemme hos os, så er der som regel kamp om at få lov til at komme med i køkkenet og hjælpe med at vende dem i mel, æg og rasp
Men jeg havde aldrig indtil forleden forsøgt mig med avokadocreme som “marinade” i en varm ret. På en pande (gerne en wokpande) vendes nudler, champignon og evt
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.