Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
E. n. d. e. j. l. i. g. t. s. a. f. o. k. r. y. u. b. ø. m. p. å. æ. V. v. h. ,. R. (. ). D. S. L. T. I. 4. 2. 0. -. 3. x. 1. ½. 5. /. 7. C. F. K. H. c. 8. N. M
De her var rigtig gode, og Hestepigen tog gladeligt resten med hjem. 20 g gær5 dl koldt vand½ dl mælk, gerne kærnemælk, det havde jeg nu ikke, så det blev letmælk2 tsk groft salt1-2 tsk olie150 g havregryn250 g groft speltmelca 250 g hvedemelGæren opløses i vandet og salt tilsættes. Bollerne sættes på den varme plade med 2 skeer
Dejen kan laves lige inden, man går i seng, og om morgenen skal den bare sættes med en ske eller med hænderne på en bageplade med bagepapir og så ind i ovnen
Speltmel har egentlig gode bage egenskaber, men dens glutenprotein er ikke så kraftig som i alm hvedemel og hvis man overælter en dej primært medspeltmel, så ”går den i stykker” og bliver slap
Friske nyplukkede hyldeblomster med stilk. Kom hyldeblomsterne op på fedtsugende papir og drys dem med flormelis, eller spis dem som de er, eventuelt med lidt agavesirup til at dyppe i
Server med Creme fraiche. speltmel eller hvedemel2 dl havregryn eller groft mel2 skiver rugbrød smuldret/revet1 dl rørsukker1 dl kokos100 g plantemargarine eller smørevt. 2 dl speltmel
groft speltmelSmelt smør og bland det herefter med mælken, hvori gæren opløses. - en sund og fiberrig ven til madpakkenFor efter mange morgener med flydende føde grundet varmen, så fik jeg pludselig en ustyrlig lyst, tila t bage et godt brød til madpakker og frokost
- spækket med kerner og grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. Tilsæt dernæst de knækkede hvedekerner, speltmel og fuldkorns rugmel
- med en sprød og saftig krummeOg uuhhm for en snack at stå op til, for det er jo nærmest hvad man gør, når dejen bare er klar parat til en tur i ovnen, så snart man står ud af sengen
havre-"flødeskum" eller en anden opskrift med kokosmælk). Bland kokoscremen med honning i en skål. Pas på med ikke at røre i blandingen, da der gerne må skabes en luftighed i skummen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.