bogen) som udgangspunkt for bollerne. Bollerne bliver lavet over tre dage, men. Sæt ca 15 boller af på en bageplade med en ske og drys. Lad hæve en time og bag bollerne i 35-40 min ved
brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Træk så alle fire kanter af dejen ind over hinanden hak boller af med en god kniv eller en metalskraber
I min familie har min far altid bagt fødselsdagsbollerne. Når bollerne var blevet formet som en pige og bagt kom han glasur på og så kunne min søster og jeg pynte bolledamen
I næste uge er det fastelavn og jeg synes (ligesom de fleste bagere) at det er helt legalt at spise en masse fastelavnsboller i en to-tre ugers periode omkring denne dag
Jeg har tidligere lavet et indlæg med scones, men jeg foretrækker faktisk denne opskrift, som giver scones, der er blødere i det og holder lidt længere
Jeg bagte disse fastelavnsboller med J forleden, og de var et hit. Hvis man, som jeg, har børn (læs piger) som synes alt skal være lyserødt, kan man også bare pynte bollerne med almindelig glasur, der er farvet
Her på Østerbro ligger der en lille bager/café, som hedder Krummen og Kagen. Den er drevet af to søstre, som brænder for kager og godt brød, og den er vildt hyggelig og kagerne er SÅ gode
Min lille kusine havde fødselsdag forleden og da jeg ringede for at sige tillykke fortalte hun at hun havde fået pandekager med citronfyld i løbet af dagen
Hjemmelavede burgerboller med surdej som bare smager helt vildt godt. Næste morgen formede jeg bollerne og kom dem tilbage på køl og om aftenen inden de skulle bages stod de en times tid ved stuetemperatur og så røg de i ovnen
Så er vi kommet hjem fra to dejlige uger i Jylland. Vi fejrede det med at spise frokost i Torvehallerne med confit de canard sandwich og brombær og nektariner til dessert
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.