Klejner
pernilles-11
pernilles-11

Klejner

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 dl. sukker
  • 50 gr. smør
  • 6 æggeblommer
  • 6 1/2 dl. hvedemel
  • 1 dl. fløde
  • Revet skræl af 1 citron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 pakker palmin til kogning

Instruktioner

    1. rør smør og sukker sammen til det bliver blødt.

    2. tilsæt æggeblommerne en af gangen.

    3. Bland halvdelen af melet i og rør godt.

    4. tilsæt fløde, kardemomme og citronskræl.

    5. rør resten af melet i og ælt dejen godt, lad den hvile i køleskabet i et par timer.

    6. dejen rulles tyndt ud (ca. 5 mm. tykkelse).

    7. skær dejen i 3 cm. brede stykker og lav herefter en ridse i midten af hvert stykke.

    8. den ene ende af klejnen, puttes igennem hullet og den er nu klar til kogning - fortsæt sådan til dejen er brugt op.

    9. til slut skal de koges i palminen ved 180 C., til de bliver gyldenbrune.
    Lad dem dryppe af på køkkenrulle og nyd dem mens de er lune.

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.