Kikærtefrikadeller med kartofler vendt ipersillepesto hertil rødbede-æble råkost
Altomkost.dk
Altomkost.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Ingredienser 
  • 20 vuggestuebørn
  • 20 børnehavebørn
  • Tørrede rå kikærter
  • (kikærterne skal stå i blød
  • natten over, se herunder)
  • Æg 
  • Hvedemel 
  • Letmælk 
  • Hvidløg, presset 
  • Citronsaft 
  • Groft salt 
  • Peber 
  • Krydring 
  • Krydring 
  • Olie til stegning 
  •  
  • Sådan gør du
  • Dagen før: Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over
  • i køleskabet. På dagen: Hæld vandet fra og kog kikærterne i 1 time
  • i frisk vand. Afdryp kikærterne i en sigte.
  • Miks kikærterne i en foodprocessor eller blender. Kom de øvrige
  • ingredienser i, og miks det godt sammen.
  • Form 40 lidt flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en
  • pande. Steg evt. frikadellerne færdige i ovnen.
  • Tips
  • Kikærtefrikadellerne kan krydres med 1 tsk. stødt spidskommen og 2
  • spsk. hakket persille.
  • De smager også godt i pitabrød sammen med salat, tomat- og
  • agurkeskiver, fetaost og oliven.
  • Rødbede-æble råkost
  •  
  • Du skal bruge
  • Ingredienser 
  • Rødbede 
  • 200 g, renset vægt 
  • 275 g, renset vægt 
  • Selleri 
  • 200 g renset vægt 
  • 275 g renset vægt 
  • Æble 
  • 2 stk., 200 g renset vægt 
  • 3 stk., 275 g renset vægt 
  • Yoghurt naturel eller andet
  • surmælksprodukt, 3,5 % 
  • Mayonnaise, 80 % 
  • Sukker 
  • Citron 
  • Groft salt 
  • Tilsmagning 
  • Tilsmagning 
  •  
  • Sådan gør du
  • Riv rødbede, selleri og æble groft og bland dem sammen i en
  • skål.
  • Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt.
  • Vend salat og dressing sammen og smag til.
  • Pynt evt. salaten med meget finthakkede hasselnødder.
  • Persillepesto med kartofler
  •  
  • Du skal bruge
  • Ingredienser 
  • Persille 
  • 25 g, renset vægt 
  • 35 g, renset vægt 
  • Parmesanost 
  • Pinjekerner 
  • Hvidløg 
  • Olie 
  • Citronsaft 
  • Groft salt og peber 
  • Tilsmagning 
  • Tilsmagning 
  • Kartofler rå/ kogte 
  • 2 ¼ kg / 2 kg 
  • 3 kg / 2½ kg 
  •  
  • Sådan gør du
  • Skyl persillen grundigt. Kom den i blenderen sammen med tern af
  • parmesanost, pinjekerner, hvidløg og olie.
  • Blend til pestoen har en lind konsistens.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kog kartoflerne og vend dem i pestoen.
  • Tip
  • Pestoen kan også laves med samme mængde basilikum.
  • Pinjekerner kan udskiftes med mandler.
  • Pestoen kan også købes færdig på glas.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.