11 smule
vandDe skrællede kartofler skæres i mindre stykker og koges i saltet vand. Herefter hældes vandet fra og de stilles til afkøling. De nu afkølede kartofler skal nu moses, inden smør, det hele æg og æggeblomme kommer i massen. Hæld massen ud på køkkenbordet eller et stort bræt og tilføj ingredienserne og cirka halvdelen af melet.Ælt ingredienserne sammen til en dej. Dejen er klistret, så brættet skal hele tiden drysses med mel. Dejen må ikke æltes for meget, da den vil suge alt for meget mel, og så vil gnocchierne blive seje. Stop æltningen så snart du kan lave en dejkugle, som ikke klistrer til køkkenbordet.Del dejkuglen i flere mindre stykker, som trilles i cirka tommelfinger tykke ruller på det melede køkkenbord.Skær rullerne i 34 cm. lange stykker med en skarp kniv. Tril stykkerne enkeltvis i hånden (brug mel for at undgå at den klistrer) til små kugler. Træk kuglerne over en gaffel eller anden ribbet overflade. Det gør at gnochiernes overflade bliver større, så de kan bedre suge saften. Stil de færdige gnocchi på den melede overflade.Kog en større gryde med vand og tilsat salt. Når vandet koger, sænkes gnocchierne enkeltvis i vandet (i flere omgange for at undgå, at de klistrer til hinanden. Gnocchierne er færdige, når de stiger op fra grydens bund op til grydens overflade. Tag de færdige gnocchier op med en hulske, og sæt dem i en smørret varmebestandig skål. Hold dem varme inden serveringen.
En Heldig Kartoffel. Gnocchi med cremet safran-sauce Indhold. Gnocchi. ) De kogte gnocchi vendes i saucen og revet parmesan (for gud skyld ikke fra en klam pose til 10 kr
Skræl den søde kartoffel og skær den i tynde, runde skiver. Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar (til 3-4 personer). 1 stor sød kartoffel (ca 500 g). Læg først et lag af sauce, derefter søde kartoffelskiver, sauce, hytteost, kartoffelskiver og fortsæt til du har cirka 3 lag. 1 stor sød kartoffel
- og lidt rosmarin For efter at have læst lektier om kartoflen i hjemkundsskab, ja så var der pludselig en masse gode ideer i mit hovede, som jeg lige skulle afprøve
Denne kartoffel/porre suppe er en af mine absolutte favoritter. Suppe er perfekt her til den lidt koldere tid på året og kræver mindre end man måske lige skulle tro
Det er fascinerende hvor mange variationer man kan lave på en sølle grøntsag, som en kartoffel. Man fjerner nu al fedtstof fra panden og lægger nu kartoffel-firkanterne tilbage på panden
Fordel kartoffelskiverne på hele bunden. Kartoffelpizzaen smager også godt kold til frokost næste dag. 4 personerKartoffel pizza1 rulle færdig tærtedej1 stor bagekartoffel2,5 dl cremefraiche 38%1 bundt timianHavsalt og peber50 gr revet ostTænd for ovnen på 200 gr. 1 stor bagekartoffel
Den nemme og virkelige lækre pizza har jeg fået opskriften på fra min søde bonus-datter Mai. Jeg vil rigtig gerne dele opskriften med jer, måske den står på menuen til aftensmaden i morgen
Kartoffel/porre suppe (4 pers. Denne opskrift er en af mine absolutte favoritter her til den lidt koldere tid på året og kræver mindre end man måske lige umiddelbart skulle tro
Her er en lækker opskrift lavet med Peberfrugt og Bagekartoffel. Personligt er jeg blevet helt vild med denne ret & det er en man ikke kan blive træt af
Suppe sæsonen er for alvor skudt i gang og jeg er vild med det. Dette er en favorit som har fulgt mig igennem mange år, og jeg er ikke blevet træt af den endnu
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.