Karameliser sukkeret i en gryde sammen med stjerneanis og kardemomme. Den frugtige sauce dufter af gløg og harmonerer fint med fede fjerkræ som fx and, kalkun og gås
Æggeblommerne piskes skummende og lyse og piskes derefter sammen med karamelmassen og vanillen. Piskefløden piskes stiv og vendes sammen med ægge/karamel massen
Den aflange "kartoffel" der slet ikke er en kartoffel, men en rodfrugt, med den karakteristiske laksefarve kan bruges til bagværk, som mos, som alternativ til den almindelige kartoffel, eller som her som rigtig lækkert tilbehør, hvor de søde kartofler er karamelliseret sammen med løg, ahornsirup og sherryvineddike
Kom de karameliseret peanuts på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/peanut klump, du ender med, og det er helt perfekt
Kom de karameliseret hasselnødder på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/hasselnød klump, du ender med, og det er helt perfekt
Kom de karameliseret mandler på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/mandel klump, du ender med, og det er helt perfekt
en hakkebøf med brune løg, champignon og syltede rødbeder. Serveret med hvad end hjertet begærer… På hørfrøbrød, med dampede blomkål eller bønnefritter
Og nu er vi stadigvæk ikke så langt væk fra jul, som er den ultimative grisefest. Men den anden dag ville jeg lige peppe grisen en anelse op og “opfandt” derfor en lille sauce, som [
Pisk æggeblommer og farin til skum, pisk fløden og vend den i æggesnapsen sammen med saltet. Jeg lavede den i god tid, og lavede en lille ekstra, så vi lige kunne smage den
Da hun sendte trusler ud med at lukke bloggen ned, måtte jeg bruge en HELT aften, sirligt på at gennemgå alle opslag og gemt alle de opskrifter jeg kom i nærheden
Jeg er ihvertfald helt vild med chorizo, som kan bruges til mange ting og fungere rigtig godt sammen med æg i fx omeletter, men er også godt sammen med pasta eller i retter som denne, hvor den giver en masse smag
Steak medkarameliseret løg og hollandaise - er en ret som kræver en smule forberedelse. Smelt noget smør og en sjat olivenolie på en pande (middelhøj varme) og sæt dine bøffer over - husk at krydre bøfferne med salt og peber
Hæld piskefløden og den kondenseret mælk samt vaniljeekstrakten i en skål og pisk den, enten med håndmikseren eller på en røremaskine, til massen er en tyktflydenden cremet masse
Lad saucen koge ind så den karamelisererog læg så kæberne tilbage i saucen og varm dem igennem. Opskriften her er, tro Meyer-style, nordisk med mørk øl, æblemost og æblecideredikke, men kan helt sikkert også gøres frankofil med hvidvin, urter og tomater
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.