- en lækker sommertreat med mange mulighederFor efter at have cravet alt med rabarber i, og efter mange nedstirrende timer på mine forældres langsomtvoksende rabarber, ja så kunne jeg altså ikke dy mig den anden dag, så jeg hamstrede de få rabarber der var klar, og der blev da også en lille buket ud af dem
Kan også anvendes som ingrediens, men, især her i starten af foråret, er det meget surt uden sødestof, og kan derfor ikke anbefales som dessert medmindre man søder det
Min erfaring med rabarber er, at det normalt kræver en pæn del sukker for at opveje rabarbernes syre, men jeg havde lyst til at prøve en rabarberkompot uden tilsat sukker og gik derfor igang med eksperimentet her
Læg dem lagvis med sukkeret i en gryde, og stil dem køligt til næste dag. Rabarberkompot. Brug kompotten som dressing på grøn salat af forskellig slags, evt blandet med fintstrimlet spidskål, og med rå grønne asparges og ristede kerner – mandler, hasselnødder, græskarkerner eller andre efter smag
Bland vaniljekornene med lidt sukker og kom blandingen, samt resten af rørsukker og Sukrin i gryden. Resultatet blev en lækker rabarberkompot, hvor jeg har prøvet at spare på sukkeret, men stadig opnår den søde og syrlige smag
Vi spiste rabarberkompot til morgenmad på skyr, yoghurt, ymer og oven på ostemaden. Men rabarberkompot smager også pragtfuldt som tilbehør, til alt fra kylling til frikadeller
Prøv også med frysetørret hindbær. Rabarberkompot. Bland kornene godt med lidt sukker på et skærebræt. flødeskum eller vaniljekesam/yoghurt oven på isen og slut af med at sætte chokomarengsen i siden af glasset
Jeg har lavet denne lækre sommerret som passer perfekt til weekenden, hvor du måske skulle overveje om ikke du skulle invitere nogle venner på besøg, så du kan diske op med denne dejlige rosastegte kalvefilet
På den måde har jeg altid vaniljestænger der kan koges med i fx rabarberkompot. Forleden dag kom naboen over med et bundt vin-rabarber og det sagde jeg selvfølgelig ikke nej tak til
Riv ingefærden og kom den op i gryden med halvdelen af sukkeret og rør jævnlig i gryden. Når rabarberne er faldet sammen, smages det til med mere sukker og kompotten er færdig
)Derefter sættes blandingen til at koge - hold øje med at det ikke brænder på. Det er virkelig super nemt at lave og så smager det dejligt - det er smagen af sommer
1 kg rabarber1 tsk stødt kardemomme2 tsk kanel1 stk vaniljestang, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker1 dl hyldeblomst koncentrat225 g sukkerVask rabarberne og skær dem i 1-2 cm stykker og bland dem med sukkeret
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.