Skal man lage vitello tonnato på ordentlig vis bør man for det første bruke kalvekjøtt, og for det andre bør man tilberede kjøttet fra bunn, med marinering og steking med hvitvin og krydderier slik at man får en kraft som kokes ned og blandes inn i sausen
Vitello betyder kalvekød på italiensk og tun hedder ton, og vitello tonnato er en italiensk ret bestående af tyndt skåret kalvekødmed en sauce, der smages til med tun
Jeg har lavet denne lækre sommerret som passer perfekt til weekenden, hvor du måske skulle overveje om ikke du skulle invitere nogle venner på besøg, så du kan diske op med denne dejlige rosastegte kalvefilet
Skær det kogte kalvekød i tynde skiver - jeg brugte en pålægsmaskine til at få tynde skiver. Blend tun, kapers, ½ dl fond og citronsaft (og ansjoser, hvis man vil have dem med) sammen til en mos i blenderen
Jeg har dog tilsat lidt ekstra (bacon og persille), og erstattet lakridsroden med lakridsrodspulver, da jeg ikke kunne opdrive en stang lakridsrod her i Norge
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.