1 blandet
smule slik (chokoknapper, orangestænger og vingummi)
13 stk.
æg
10,25 tsk.
salt
10,5 tsk.
bagepulver
12 spsk.
sukker
12 tsk.
vaniljesukker
150 g
smør
14 dl
mælk
11 stk.
citron, skal heraf (usprøjtet)
1250 g
mel
1100 g
isomaltKagedej:
Sirup, sukker, farin, krydderier og smør smeltes sammen i en gryde - Blandingen må ikke koge. Køles let ned. Mel, salt og bagepulver kommes i røremaskinen og den halvvarme sirupblanding kommes ved. Dejen røres og der tilsættes æg og mælk, og røres til den er ensartet.Dejen deles i to, kommes i fryseposer, trykkes flade og på køl, så dejen lige kan samle sig. Dejen tages ud og rulles ud til ca. 0,5-0,7 cm tykkelse. Sæt dejen på frost til den er kold. Dejen tages ud igen og skæres til ved hjælp af skabelon, udstikkere m.m. sådan du får det kagehus du ønsker. Bolsjerne bankes til krymmel med en kødhammer. Bag delene ved 180 grader i 10-15 minutter indtil de er let gyldne - OBS: når der er 5 min tilbage af bagetiden fordeles bolsjesmuldret i de huller, der er udstukket til vinduer i kagedejen og bages med den sidste tid, så det smelter.Royal Icing
Æggehvide kommes i en skål, flormelis sigtes i og det røres med håndmikser til en tung og sej icing. Kan evt. farves med pastafarve for farveeffekt. Kan bruges til limning af husets vægge, tag m.m., i stedet for isomalt + til dekoration og pynt. Samling
Husets sider, tag m.m. pyntes med den tykke glasur og pyntes med slik.Isomalt smeltes i en gryde, og når glasuren er størknet, sættes siderne sammen på huset ved at lime det med varm isomalt. Derefter sættes taget på. Huset pyntes derefter færdigt alt efter hvordan man ønsker huset pyntet og dæk til sidst taget med pandekager.Pandekager
Æg, mælk, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker blandes let. Mel og bagepulver sigtes i. Piskes kraftigt med elpisker. Den smeltede smør kommes ved og piskes til ensartet masse. Dejen justeres med ekstra mel, hvis for lind. Bages på en pande et par minutter på hver side til let gyldenbrun. Køles af og udstikkes med en lille rund udstikker til små pandekager til taget -Resten spises som en lille treat til sig selv.
Gravstederne er wafer paper med fondant bagpå. Græsset er kokos som er lavet grøn med frugtfarve. Jeg fik lavet huset i min og børnenes efterårsferie, men fik desværre ikke lige lagt den på blogge før nu, men nogle gange flyver tiden jo bare afsted
Det er virkeligt gået op for mig, hvordan vi narres med dårligt junk-slik. Det er fyldt med billige fyldstoffer og kemi, og mangler de ægte smagstoffer, som mætter vores mave og hjerne
Her vil der løbende komme tips til hvordan man ved hjælp af en tyl alene kan dekorere cupcakes. Man arbejder indefra med 1 blad, derefter 3 overlappende, derefter 5 overlappende og evt
W. e. n. d. l. i. g. t. f. r. a. F. m. '. s. y. ,. h. v. o. j. å. k. b. c. p. ø. u. B. &. J. E. ü. …. æ. (. M. x. ). N. /. S. T. O. R. D. 5. A. Ø. 6. 0. 1. 4. H. -. 2. q. z. K. L. I. P. C. U. Y. e l
Lav dekorationer og opstillinger med naturens egne materialer som mos, bark, grene, gran, kogler og mix lidt af dit eget julepynt som kan holde til at være udenfor
Jeg har rullet nogle af mine i frysetørrede hindbær, det ser så fint ud med de lyserøde kugler. Noget af det der er lettest af lave, er noget der ligner havregrynskugler
Rør det hele sammen medappelsinsaften. Kom nu hakket/blendet chokolade i sammen med kokus. Jeg har aldrig været fan af sund slik og dadel/fignekulger, men DISSE er virkelig virkelig slik for både munden og mavsen
Jeg har lige købt en pakke af disse morbær dækket af chokolade, og drysset med raw kakao. Selve chokoladen er sødet med palmesukker, bare ganske lidt, da morbærrene jo også søder i sig selv
købt en pakke af disse morbær dækket af chokolade, og drysset med raw kakao. chokoladen er sødet med palmesukker, bare ganske lidt, da morbærrene jo også søder
Pynten er lavet af chokolade og rødfarvet gele. Ikke de store vilde kreationer bliver det til i privaten, det meste går op i snotklude - ja, forkølet igen - og arbejde, hvis det ikke lige var fordi jeg skal sove i mellem
at være sukkerfri hænger ikke heeelt sammen med fødselsdag - en traditionel dansk fødselsdag plejer jo at være noget af en kaloriebombe, men ikke længere
Mælken bringes i kog med sukkeret. Fandt noget, men efter at jeg afprøvede den fundne udgave, måtte jeg omformulere den og prøve at lave min egern version
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.