D. e. t. r. a. f. d. m. s. g. u. l. b. ø. j. h. i. o. å. n. k. ,. v. p. æ. M. y. J. -. c. T. I. 3. C. 4. 0. 1. ½. 2. S. B. E. G. 5. /. 6. (. ). H. L. K. R. V. 9. A. O. F. x. ". P. q
Drys stjernerne med mel og lim dem på brødet med lidt vand. Ø18 cm (eller 1 stort) brød2 dl vand1,65 dl hvidtøl (= 1/2 flaske)25 g gær20 g blødt smør500 g hvedemel150 g fuldkorns(hvede)mel1 tsk saltHæld vand og hvidtøl i gryde og opvarm til 37 grader. 1,65 dl hvidtøl
Smør den med smørrelse og kom din fine dej i. I dag har jeg faktisk været utrolig træt, men det skal selvfølgelig ikke ødelægge mit nye bag-i-december-projekt
jeg har fundet en hel enkel opskrift og ændret lidt i opskriften og tilføjet lidt julekrydderier så den kommer til at være tilpas julet men samtidigt at smagen ikke bliver overdøvet med jul
Uanset hvormange variationer af vafler jeg er stødt på – nogle med banan, nogle med grahamsmel andre med korn og proteinpulver… ja, så er der bare ikke noget, der slår gode gammeldags vafler, præcis som min mormor ville have lavet dem
- uden hvidtølMen istedet med en helt alm. Man vil undervejs kunne udrøre nogle af alle de grove klumper fra rugbrødet, men ikke alle de små vil man kunne få helt bugt med
Ølkage er en skøn krydret kage, der selvfølgelig blandt andet indeholder øl – ligesom banankage indeholder banan og drømmekage indeholder drømme … eller … Nå, ølkage er derudover fyldt med det, vi danskere normalt vil kalde julekrydderier, og den egner sig også perfekt til jul, men altså også resten af året
Her ses min morfar i gang med sit arbejde som rugbrødsbager på Hollandske Mølle i Helsingør. Så passer det med den hastighed vi spiser rugbrød med, de når ikke at mugne
Det bruser op og skal lige røres sammel hurtigt med en paletkniv. Fold tynde crepes pandekager til trekanter, som vendes i appelsinsauce på panden og derefter anrettes på tallerkener og serveres med en kugle god vaniljeis til
Herefter kommer jeg massen i en gryde sammen medhvidtøl, citronskal og sukker og lader det koge op. Men sidder der en jyde og læser med, så lad mig det gerne vide
Den er lidt sirupsagtig i smagen og gør sig særdeles godt med et lag smør på. Og her i weekenden fik den så en revival hjemme hos mig - faktisk har jeg haft gemt hvidtøl fra juleaften sidste år for at bruge dem til at bage kagen af, når lysten meldte sig
Der er med rette utrolig meget fokus på madspild. Hæld vand eller hvidtøl over så det netop. spild af mad” har i samarbejde med Forbrugerrådet TÆNK udviklet en app, ”For
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.