Jordbærtærte med basilikumcreme
www.amo.dk
www.amo.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 125 g Amo Hvedemel
  • 150 g sukker 
  • 1100 g smør 
  • 1200 g flødeost 
  • 12 dl piskefløde 
  • 11 dl creme fraiche 
  • 12-3 spsk. sukker 
  • 1 Korn fra 1 vaniljestang 
  • 12-3 håndfulde friske basilikumblade + lidt til pynt
  • 11 bakke jordbær
  • 1100 g mørk chokolade 1. Bland ingredienserne til mørdejen og ælt det sammen. Form dejen til en kugle, tryk den flad og stil den på køl i ca. ½ time.  2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Tryk dejen til i formens bund og sider og prik hul i bunden med en gaffel (så revner bunden ikke og forbliver flad, da dampen kan komme ud).  Bagetid:
  • Bag bunden i ca. 15-20 min nederst i en forvarmet ovn ved 200 °C (180 °C varmluft).    Til fyld:  1. Pisk fløden til skum.  2. Rør flødeost, creme fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Bland flødeskummet i.  3. Hak basilikummen medium grov og kom i fyldet.  4. Smelt den mørke chokolade og kom ¾ af det i bunden af tærten. Smør chokoladen jævnt ud. Lad dette tørre helt.  5. Skyl og skær jordbærrene i de ønskede stykker.  6. Kom fyldet i tærtebunden og læg jordbærrene ovenpå. Drys det sidste mørke chokolade over jordbærrene og afslut med et par basilikumblade.   

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.