Det er allerede tid for at lave hyldeblomstsaftog det er ret tidligt i år ift. På vores tur i skoven fik jeg klippet en masse blomsterskærme af og har nu til en stor portion
Det er juni og tid for at lave dejlig læskende hyldeblomstsaft. Vi har været i skoven for at finde de første udsprungne hyldeblomstskærme og fik samlet til den første portion
Fordi vi har haft lidt travlt var det i år tæt på at vi ikke nåede at få plukket hyldeblomster til at lave hyldeblomstsaft, men Søster og jeg tog i dag hinanden i hånden og fik plukket til to store portioner
Dette fordi vi altid laver meget hyldeblomstsaftog gemmer til den kolde tid omkring jul. I år ville jeg give den en anden smag og kom derfor nelliker i
Det er fantastisk nemt at lave, og så smager det endnu bedre, når det er hjemmelavet. Her er en lille sæsonaktuel opskrift - nemlig den klassiske hyldeblomstsaft
Ingen sommer uden hyldeblomstsaft - selvom jeg sidste år kom til at lave så meget hyldeblomstsaft, at der stadig er flere litre tilbage i kælderne, så bliver jeg altså nødt til at lave noget nyt i år - sådan er det bare - vi har hele min barndom lavet hyldeblomstsaft i sommerhuset og det vækker en dejlig masse minder, men det er også bare smagen af sommer så - ingen sommer uden hyldeblomstsaft
Der blev jo også produceret hyldeblomstsaft en masse i ferien. Eller rettere, det her var kun ca halvdelen, der stod en del på bordet ved siden af også
Hyldeblomstsaft er indbegrebet af sommer og hvorfor ikke prøve at lave den selv. Det er rigtig lækkert og jeg synes det smager meget bedre end den færdigkøbte
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.