Nu sidder der sikkert et par mænd og kvinder med knap så stueren tankegang, ude bag skærmen og smiler fjoget – det er også meningen - for hvis min overskrift har fanget jer, kan I lige så godt læse lidt videre, og lære hvordan I på en måde, der er så nem at det næsten føles som snyd, får fremtryllet friske hjemmebagte boller til morgenmad
Jeg har lært at sætte mig selv og min mad lige så højt som min families og til tider endnu højere. Ferie for de fleste betyder afslapning, men afslapning behøver ikke være lig med at miste fokus og sætte vægten over styr
2 dl sort øje bønner (sættes i blød i rigeligt vand dagen før du skal bruge dem). 2 dl sort øje bønner (sættes i blød i rigeligt vand dagen før du skal bruge dem)
I en travl hverdag er det dejligt, at man ikke skal så og holdeøje med potter, pander og gryder konstant, men at man kan bruge tiden sammen med sin familie
ovn til den er fast (jeg glemte at holdeøje med tiden, men nok ca. Udover intravenøst naturligvis… For det første er den glutenfri, hvilket min mave er meget glad for, og hvis du holder dig til mørk chokolade og udelader sukkeret, så kategoriserer den faktisk også LCHF (low carb high fat)
Hold derfor øje med den og tjek om den er helt bagt i midten, inden du tager den ud af ovnen. Dryssen smuldres sammen som en crumbledej i hånden og drysses henholdsvis i bunden
Hæld siruppen i en tynd stråle ned i skålen med æggehvider mens der piskes (det er en fordel at have en hjælper til at holde elpisker eller en røremaskine)
Hold godt øje med dem, og skru eventuelt op til sidst for at giv dem det sidste sprødhed. Jeg er ikke den store kartoffelnyder, men helt ny opgravet, bagte eller som hasselback så er jeg helt med
Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
De færdige macarons opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. De kan tilføjes sort pastafarve. De bages ved ca 160 grader i ca 10 min - det er vigtigt at holdeøje og justere varmen på ovnen
Hold godt øje med den, får den for lang tid, bliver den tør i stedet for svampet. hvis de indeholder gluten, sukker eller mælk, men det er der jo råd for
Men holdøje med den. Den indeholder hverken sukker eller gluten, og der er masser af gode sager i. Til alle jer, der følger Chocolate & Spinach på Facebook
Der er ingen tvivl om, at rugbrød er en vinder i madkassen, da det mætter godt og indeholder mange gode fibre, men nogle gange er det sjovt at få noget andet med
Bliv ved med at piske til marengsen er kold (hold evt lidt pause). Bag det i ovnen i ca 8 min på 250 graderDet er vigtigt ovnen er helt varm og at man holdeøje så marengsen ikke brænder på men bliver let lysebrun
Hold dog øje med brødet efter en times tid, da alle ovne jo ikke er ens. Da vi jo denne gang havde lidt ekstra brød, og derfor ikke kun skulle leve af rugbrød, ja så holdt dette rugbrød sig frisk og lækkert i ca
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.