peberfrugter rød og gule7 dl. 2 fede hvidløgSkyld peberfrugterne og fjern kernehuset og det hvide skin. Tilsæt peberfrugterne og lad dem koge ved middelvarme i 0 minutter, hvor de vendes nogle gange undervejs. Kom peberfrugt, løg, timian, laubærblade og peberkorn i en forkogt atamon skyldet glas og lad lagen koge op i 3-5 minutter, hvorefter det overhældes peberfrugterne og glasset lukkes straks. 10 stk peberfrugter
Mulighederne er mange, og tilmed uendelige hvis du altså er til syltede rødløg. De smager simpelthen så lækkert, og jeg kan næsten ikke vente med at afprøve dem i en sandwich, som menuen vist står på her til aften, hvor varmen dræner enhver for energi og lysten til at stå længe i køkkenet
Første gang jeg stiftede bekendtskab medsyltede rødløg var på Den Rustikke i Aarhus. De kan pifte enhver sandwich, salat eller middag op med deres lækre farve og fine smag - og så er de tilmed fantastisk simple at lave
Vask peberfrugterne, skær dem over og fjern kernehuset ( jeg syntes det er pænt at få stilken med, så jeg starter med at skære stilken igennem og så videre ned i peberfrugten - stilken er også med til at holde lidt på peberfrugtens facon )
Asierne kommes i en beholder og overhældes med saltlagen, heri skal de trække ca. I sensommeren sidste år syltede jeg asier for første gang, de er så gode
Skold dine glas, og skyl dem med atamon opløsning. Du skal bruge glas med plads til ca. Hvis du har et af de traditionelle firkantede rivejern, så kan du bruge den side med de spidse kradsende grater og bare rulle tomaterne hen over
Her fik vi serveret en lækker salat, med noget lækkert rødt, der viste sig at være syltede rødløg. Første gang jeg stiftede bekendtskab med disse farvestrålende, søde og alligevel syrlige herligheder, var sidste år, da vi var ude og spise i Århus
Da det er første gang jeg er i gang med den slags syltning, og fordi jeg ikke lige havde div. Så er jeg endnu engang hoppet på syltevognen og har kastet mig over to uskyldige agurker, der (håber jeg) snart er forvaltet til en lækker omgang syltede agurker
Måske hænger det sammen med, at det altid er min mand der laver denne ret og det er jo bare skønt at blive forkælet med lækkert mad lavet af andre, men smagen er altså også bare i top i disse fyldte peberfrugter og så er de ovenkøbet smukke og farverige at se på
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.