Hjemmelavede churros (spanskrør)
livsstil.tv2.dk
livsstil.tv2.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 1300 g selvhævende mel (Eller 600 gr. mel og 20 gr. bagepulver)
  • 11 stk. revet skal af en økologisk appelsin
  • 150 g sukker
  • 12 stk. groft salt eller 1 tsk. fint salt
  • 1180 g smør
  • 16 stk. æg
  • 17,4 dl. vand
  • 1250 g mørk chokolade
  • 13 dl fløde
  • 10.5 stk. vaniljestang
  • 1400 g sukker
  • 1170 g usaltet smør, skåret i terninger ved stuetemperatur
  • 12.5 dl 38 % fløde ved stuetemperatur
  • 1 havsalt flagerSigt de to meltyper (eller mel og bagepulver) i en skål
  • 1 Bring vand, sukker, salt og smør i kog og tilsæt mel. Bland godt i 3-4 min!
  • 1 Kom dejen i mixerskålen og rør i 3-4 min.
  • 1 Når dejen er lidt kold, tilføjes æggene en af gangen.
  • 1 Fyld en sprøjtepose med dejen og sprøjt churros i en gryde med varm vegetabilsk olie. Olietemperaturen skal være 160 °C indtil de er gyldne.
  • 1 Hav en skål med sukker, kanel og appelsinskal klar og rul dine chouros heri, mens de stadig er varme!
  • 1 Chokoladesauce: Smelt chokoladen over vandbad. Kom piskefløden i en gryde sammen med vanilje og bring det i kog.
  • 1 Hæld langsomt piskefløden ned i den smeltede chokolade, mens du rører rundt.
  • 1 Behold din sauce varm til at dyppe churros i
  • 1 Caramelsauce: Smelt sukker i en saucepande indtil det er lysebrunt. Rør konstant, så karamellen brænder på!
  • 1 Tilsæt smør og salt og bland det godt! Pas på at ikke blive brændt fra dampen.
  • 1 Tilsæt fløden og kog herefter karamelsaucen i 1 min. Saucen skal være lun ved servering!

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.