Her kommer en opskrift på en lille hurtigt snack, som du kan have med i madpakken eller servere sammen med en masse kage og andet lækkert bagværk, som jeg har tænkt mig at gøre på lørdag
Denne opskrift er næsten lige blevet smidt op på bloggen, dog hvor jeg lavede havrekiksmed rosmarin, men jeg er tydeligvis blevet helt afhængig af disse små banditter (som Mette Blomsterberg ville sige det), og derfor kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at eksperimentere lidt med opskriften
Det er faktisk meget nemmere end man tror og Marcel syntes bare det er sjovt at være med. Marcel's kikse favorit er nu havrekiks, og derfor tænkte jeg på om jeg kunne lave dem billigere og måske bedre selv
Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå dejen og rul med kagerullen ovenpå det. Stik kiksene ud med et glas eller udstikker (eller skær dem i firkanter med et pizzahjul)
Jeg er blevet sat til at bage til turen, så i dag bagte jeg disse havrekiksmed chokolade. Udover havrekiks, har jeg også tænkt mig at bage nogle lækre gulerodsbrud
og sprødt, hjemmebagt knækbrød og/eller hjemmebagte havrekiks til osten. Her har du opskriften på et driftsikkert, nemt, hvidt brød med spelt og hvede, god og saftig krumme og sprød skorpe
De har en lækker blød konsistens, og du snyder dine smagsløg fuldstændig, netop fordi de ikke smager af kedelige havrekiks, men faktisk smager sødt uden at være det på en sukker-agtig måde
Knækbrødet har fået selskab af mine havrekiksmed rosmarin. Kender du det der med, at du køber en pose hørfrø uden rigtig at skulle bruge dem, også lige pludselig får lyst til at bage knækbrød
Der kommer blandt andet en saltet citrontærte med karamel, limetrøfler med jordbær på marcipanbund, eventyrlig bryllupskage, syndige fastelavnsboller med ribskupler, havrekiksmed macademianød, luksus æbletærte med creme og fletkant og meget meget mere… I kan godt glæde jer – der er lagt i ovnen til et festfyrværkeri af en kagebog
Kagen kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl indtil servering. Knus kiksene, hak mandlerne groft, og ælt det godt sammen med det bløde smør – brug hænderne
De frosne jordbær hældes ved sammen med sukkeret opblandet med vanilie. Forleden dag kunne jeg ikke vente længere med at høste de første rabarber, det blev til nem lille let dessert for 2. 5-6 havrekiks (fandt nogle lækre med blåbær i føtes)græsk youghurt eller creme fraicheI et glas eller lignende lægges først en skefuld rabarber blanding, så smuldret havrekiks og så græsk yoghurt og igen forfra med de 3 lag. 5-6 havrekiks
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.