I går forkælede vi os selv med olie og balsamico fra Oliviers & Co - til at nyde dette, måtte der et godt brød til, som ikke krævede al for lang hævetid
Ælt dejen igennem og læg den i en hævekurv, som er drysset med mel. groft salt. Lad dejen hæve 24 timer i køleskabet med film over skålen. 2 tsk groft salt
groft speltmelSmelt smør og bland det herefter med mælken, hvori gæren opløses. - en sund og fiberrig ven til madpakkenFor efter mange morgener med flydende føde grundet varmen, så fik jeg pludselig en ustyrlig lyst, tila t bage et godt brød til madpakker og frokost
Et brød der er så uimodståeligt, at jeg kun kan anbefale, at du prøver kræfter med at bage det selv. Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
F. r. i. s. k. b. a. g. t. o. f. u. ø. d. m. l. v. e. R. n. M. ,. C. h. p. å. D. y. æ. 6. 0. '. O. 1. I. 5. -. (. ). 2. 4. c. S. G. H. j. P. /. 3. B. 7
J. e. g. h. a. r. i. d. s. n. m. å. ,. f. k. t. j. K. c. x. b. u. ø. D. v. æ. o. l. y. p. 1. -. ). E. R. /. S. M. L. Æ. T. '. A. 2. 4. G. (. I. 0. 3. 6. 5. F. N. +. V. *. 9. 7. H
J. e. g. s. t. a. r. d. p. å. E. n. æ. i. &. S. u. h. l. H. v. o. m. 2. 0. 1. 3. T. k. j. y. f. ø. I. b. M. ,. -. c. V. ". D. F. Y. (. O. ). 7. B. N. Æ. *. L. R. '. 5. °. é. Å. /. A. 4
Jeg bruger surdej i brødet til at give den karakteristiske saftighed og lette surhed og ellers bruger jeg groft emmermel, som dog kan erstattes med almindelig fuldkornshvedemel
E. n. g. a. i. j. u. r. b. t. e. f. o. ø. s. d. m. p. å. B. h. l. J. k. 2. v. y. R. 1. 8. 0. H. 4. D. æ. O. A. I. 5. 7. 6. -. 3. (. ). F. K. ,. c. L. N. T. Æ. G. P. M
De fiberboller jeg har lavet tidligere var dog ikke så grove og med det her brød ville jeg gerne have et mere groft brød så der er også anvendt både rugkerner og fuldkornsmel ( jeg brugte goldblume fuldkorn til det her brød, men du kan sagtens bruge almindelig fuldkornshvedemel )
Mens dejen hæver laves dressingen, ved at hakke urter og hvidløg fint, og blande det med olien. Herefter smøres de med blandingen af olie, presset hvidløg og hakkede urter
Jeg er kommet rigtig godt igang med at eksperimentere med at bage groft glutenfri rugbrød og prøver mig frem med forskellige kerner, frø og melsorter, som alle er glutenfrie
H. e. r. o. p. s. k. i. f. t. n. å. l. u. g. j. b. ø. d. m. y. ,. h. æ. v. D. a. T. 2. 0. (. 6. ). 3. S. L. 1. ½. /. 4. 5. F. N. V. B. -. K. I. G. ". O
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.