Vi kan godt lide lidt grove boller, og når først man har vænnet sig til processen, med at lave dejen dagen i forvejen, er det super simpelt at lave koldhævet bagværk ala verdens nemmeste brød, hvor der ikke skal æltes men blot røres sammen og ventes
– en fordel med røremaskine, men god håndkraft kan også gøre det. Dejen formes til boller, i hånden eller med en ske, kommer an på hvor klistret dejen er
Disse boller er både luftige, mætter dejligt også er de fyldt med fuldkorn og kostfibre. Disse grahamsboller er en sikker vinder, som jeg altid vender tilbage til
Kerne fyldte manitoba grahamsboller, sprøde uden på og bløde indeni med en fast krumme. Manitoba mel gør din brød mere smidig og elastisk så du får et mere luftig brød med sprød skorpe
Jeg kan godt lide at have hjemmebagte boller i fryseren til morgenmad, en frokostsandwich eller en snack, og i denne uge er det blevet til grahamsboller
De blev bagt som et led i min jagt på en let og lækker frokost, da jeg i disse dage har mange timer på arbejde - og da jeg er rigtig dårlig til at få en madpakke med mig (
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Bollerne pensles med et æg og der pyntes af med solsikkekerner. Grahamsboller. Grahamsbollerne egner sig godt til madpakken på grund af blandingen mellem hvedemelen og grahamsmelen
Da brændenælderne er rigtig gode lige nu, har jeg forsøgt mig medbrændenælde pesto. Kommes i blender med resten af ingredienserne, og blendes helt findelt
Brændenælde indeholder mange gode ting, og så du lidt bugt med ukrudtet i haven. De plukkede topskud hældes over med kogende vand, så brænder de ikke mere
For at få de bedste brændenældermed det højeste indhold af Vitaminer og Mineraler, skulle jeg ha plukket dem i foråret så jeg havde fået de nye friske lysegrønne skud – og helst indtage dem friske
2 stk50 g gær6 dl vand½ dl olie2 tsk sukker1 tsk salt150 g fuldkornshvedemel100g grahamsmel300 g durumhvedemelca 450 g hvedemel2 dl finthakket/klippet brændenælde, nye skud uden stilke2 dl finthakket/klippet skvalderkål, nye skud uden stilkeGæren opløses i lunken vand sammen med sukkeret. De 2 æltes med skvalderkål, de 2 medbrændenælde og de sidste 2 forbliver neutrale. Nu skal der flettes 2 brød, det neutrale lægges i midten med en af hver af de andre på siderne. 2 flotte brød blev der ud af det, det ene må vist med til "julefrokost" på søndag
det smager godt, så hun tog en skive mere med spegepølse på. Brændenælder er meget sunde, se her en sammeligning med Spinat (pr 100g). Brændenælder Spinatprotein 5,9g 2,6gkulhydrat 1,3g 3,7gkalium 670mg 449mgcalcium 594mg 130mgjern 10mg 4,5mgvitamin A 800mg 733mgvitamin C 175mg 54mgOg det er jo ikke fordi spinat ikke er sundt, for det er det. 1 L (stoppet) friske små brældenælde skud uden grove stilke, det var lige 100 g50 g gær6 dl lunken vand3 spsk olie1 tsk salt400 g hvedemel2oo g groft speltmel1 dl solsikkefrø½ dl hørfrø1 spsk honningBrændenælderne skyldes og koges i 3 min. Olie og frø blandes i sammen med mel og røres i røremaskinen i 5 min
2 dåser tun i vand, drænes3 spsk (med top) creme fraiche2 æg1 dl havregryn½ rødløg, hakketbrændenælde topskud, klippet (nemmest at klippe i en ramekin f
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.