Her er en opskrift på grøntkålsuppe, og ikke den gammeldags af slagsen, med flæskesuppe og byggryn som min farmor lavede den, Jeg har givet den et tvist, med bl.a. fløde og æbler.
Opskriften rækker til 3-4 personer hvis der serveres brød til.
Ingredienser
2 stk
chalotteløg (fint snittet)
2 sp.
smør
1 sp.
hvedemel
1 l
hønsefond ( el. lign.)
250 g
hakket blanceret grøntkål
1,5 dl
fløde
1
æble ( gerne med både syre og sødme ex. Holsteiner cox)
De var her på besøk denne uken og hadde med ekte sønderjyske kålpølser til meg. Ægte sønderjyske kålpølser er en traditionsrig pølse, hvortil der kun anvendes de bedste råvarer
Det er også en ret der tit får mænd til at savle (dog ikke på helt samme niveau som stegt flæsk med persillesovs skal jeg være den første til at indrømme), om kvinder så kan forstå det eller ej
Det her er en dejlig smagsfuld, farverig og mættende biksemad med kålpølse som virkelig smager fantastisk og med et spejlæg til så bliver det ikke bedre
En dejlig måltidssalat, der kan spises som et måltid, eventuelt med et stykke nybagt brød til. Skyl og tør de øvrige grøntsager, skær det i stykker og læg det sammen med mandlerne i en foodprocessor
friske ærter, bælget af 500 g ærter med bælg. 3 kålpølser eller andre gode kødfulde pølser (eller 2-300 g mere koldt kød). Braiser et stykke bov, spidsbryst eller lignende oksekød 2-3 timer i ovnen ved 160 grader dækket 2/3 af vand, krydret med salt, peber og laurbærblade, og med et låg eller folie over. Salaten med dressing 1 lille sommerhvidkål. friske ærter, bælget af 500 g ærter med bælg. 3 kålpølser eller andre gode kødfulde pølser (eller 2-300 g mere koldt kød)
Italienske pølser, små chorizo, en god medister, eller deciderede sønderjyske kålpølser. Kål og flæsk går op i mange højere enheder med sennep, rugbrød og øl til
Når kødet er sprødt og gyldent tilsættes saften fra en halv til en hel citron (smag dig frem) samt ærter og friskhakket dild og der smages til med salt og peber
Opskrift Sønderjysk grønlangkål med hamburgerryg og kålpølser, grønkål . Som himmerlandsk sønderjyde gennem mange år kan jeg kun anbefale dig at stege/grille kålpølserne
Chicken GumboMed pølser. Men kan godt bruge kålpølser hvis man kan skaffe det. Start ud med at hakke Løg, peberfrugt og hvidløg, og kom det i en skål, så det er klart til at blive stegt
I weekenden var jeg på Food Festival på Tangkrogen i Århus, sammen med to gode venner. Smagsprøver er selvfølgelig altid et hit, men det interessante var, at det vi egentlig synes var aller sjovest, var da vi med på en lille mini-workshop hvor vi lavede blomkålssalat
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.