E. n. l. æ. k. e. r. ,. o. g. i. d. t. a. s. p. m. c. u. h. f. b. S. å. A. (. &. ). 1. 2. 0. I. 3. 8. ø. v. j. F. T. 7. 5. °. C. B. U. K. R. H. -. 4. V. y. P. N. 9. 6. g l
De kan godt bages uden fedststof, men så bliver de altså lidt tørre. Disse vafler var på morgenmenuen i weekenden og de vakte stor glæde i den lille familie
Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær dem i tynde både. Bland mandelmel med vanilje og salt. Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med margarine/kokosolie og mandelmel til en blød masse
Sæt dem over at koge med vand, sukkerog vanilje sukker. Så er det æbletid, ogogså tiden for grød. Min mor laver en gammeldagsæblekage i ny forklædning, som smager himmelsk
Hæld herefter sukkerogvanillesukkerog rør godt rundt. I min opskrift står der også at man kan benytte både æblekagerasp (kan købes i de fleste supermarkeder) og almindeligt rasp
sukker - alt efter smag og æblesort - da nogle æbler er sødere end andre. I weekenden lavede jeg en god gammeldagsæblekage med rasp og makroner - den blev virkelig lækker
Pisk æg ogsukker tykt og skummende (ca. I efteråret lavede jeg en masse æblemos og kom det i fryseren, men nu har vi efterhånden så meget i fryseren at vi skal have tømt ud i det, så jeg fandt æblemosen frem og lavede en lidt speciel kage, men som, på trods af den mærkelige sammensætning, smager overraskende godt
Jeg skrælder æblerne, skærer dem i både ogkoger dem uden vand ogsukker, blot som de er. Desuden bruger jeg mandler og nødder og havregryn ristet i lidt honning, som er eneste søde middel overhovedet
*Man kan selv lave æblekagerasp ved at brune smør, rasp ogsukker på en pande, men jeg synes, det man kan købe, smager rigtig fint, så det plejer jeg at bruge
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.