Pil løg og hvidløg, skær i rustikke ringe, behøver ikke være ensartede. Lækker efterårssuppe, som oprindeligt er en fransk fattigmands men med tiden er blevet en eftertragtet bistro ret
-Hæld løgsuppe i, læg brød ovenpå og top af med ost. - Skær løgene i skiver (så du får løgringe). og jeg har taget billeder og forsøgt at få hans franske accent til at give mening
Franskløgsuppe er en af mine all-time favoritter. Jeg gør normalt mest i det orientalske eller italienske køkken, men denne gang har jeg skelet til det franske, og lige præcis med løgsuppe er det ikke nogen skam
Endnu en råkold vinterdag har fået mig til at længes efter suppe, og i dag faldt mit valg på denne enkle udgave af en franskeløgsuppe, som jeg i sin tid har udviklet til magasinet LIV
Nu ved jeg ikke med jer, men når jeg køber løg, så ender jeg altid med kun at bruge to, hvorpå de øvrige rådner inden jeg kan finde noget at bruge dem på, så derfor tog jeg en tur rundt på internettet og fandt et koncept, jeg ærligt talt var lidt skeptisk overfor - Løgsuppe
Ingredienser til “løgsuppen”. der må du kaste dig forbi Loui & Bearnaisen (du ka’ klikke lige her, så sker det fluks) – og gør endelig det, hun disker på med mange lækkerier …
Og pludselig var det, der egentlig bare var en omgang tøm-skabet blevet til en klassiker. Den kan sagtens bruges som lækker gæstemad med et godt kraftigt glas rødvin til, ellers er den perfekt til en rolig søndag aften her i efterårs-månederne
60 g usaltede pistacienødder (du kan sagtens købe de saltede, det er meget billigereog nemme at få fat i. Knæk dem ud af skallen, skyld dem godt i en sigte og lad dem tørre 1 times tid på et viskestykke). – Rist mandler og pistacienødder i en 150° varm ovn i 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. – Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager 20-25 minutter. I en skål, gerne med en røremaskine piskes sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, ca 4 minutter, mens sukkerlagen koger. Rør massen sammen i 8-10 minutter på fuld drøn, indtil den er sej og lang. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis, læg et nyt lag bagepapir, og rul massen ud i et firkantet stykke på 3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den ud i stykker på 2 x 2 cm
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.