1 stor rødbede eller flere små2 gulerødder½ dl solbær eddikesaltpeberæblegelé for sødmens skyld, du kan også bruge lidt honning eller lidt god saftJeg havde én kæmpe stor rødbede fra øko-manden på Torvet, skrællede den, og skar den i fine strimler, og gulerødder i tynde skiver, blandes med solbæreddiken, æblegelén, salt og peber, trækker så længe det er muligt
Salaten i dette indlæg er en rigtig efterårssagmed både rødbeder og æbler, der lige nu er i sæson. Derudover kan det være meget afhængigt af sæson, og jeg synes næsten, at man skal bruge de råvarer, grønsager og frugter, som er aller bedst på lige præcis det tidspunkt
Grådige gæster. Slimede, ækle, grovædende dræbersnegle, der i ly af de kønne rødbedeblade har mæsket sig med de rødbeder, der stod så flot for en uge siden
Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir. Bland rødbedesalaten sammen i en skål og server. Bank på granatæblet med en grydeske for at løsne kernerne
Denne rødbedesalat er ikke bare en fryd for øjet, den er også en fryd for dine smagsløg og dinkrop vil elske dig for rødbedens ernæringsmæssige fordele
Den dag i dag elsker jeg den dejlige rød/lilla rodfrugt – både når den er rå, bagt, stegt og kogt. Så hvis du ikke er til bitre ting, så kan du med fordel skifte tahin ud med sojayoghurt
Udkern og snit pærerne i tern eller i tynde både og bland de to ting med salaterne. Pisk dressingen sammen, smag den godt til med salt og peber og vend den med salaten
Bland rødbedetern sammen med skyr blandingen. Den oprindelige opskrift er med fløde, men jeg har givet opskriften mit eget sunde præg og skiftet fløde ud med skyr
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.