Jeg spiser altid stuvethvidkålmed ½ del stuvet, ½ del frisk hvidkål, da jeg mener det er en skam, al den tygge-effekt forsvinder, når hvidkålen tilberedes, hvilket også gør, at du hurtigere føler dig mæt, idet du sætter din mund på arbejde
Børnene spiser sig ikke mætte i stuvethvidkål, så for at sikre de ikke går sultne i seng, så får de også lige en skive rugbrød med smør - Klik her for opskrift på rugbrød
Derudover er det jo altid lækkert mednogle gamle, danske "mormor-retter". Jeg synes fordelen ved stuvethvidkål er, at det er forholdsvist sundt og fungerer samtidig både som grøntsagerog sauce til kødet - man sparer altså kalorierne fra sauce, remoulade eller hvad man ellers ville spise til kødet
Smag til med salt og peber. Pas på med at tilsætte for meget mælk, så saucen bliver for tynd. Jeg vil ikke begive mig ind i diskussionen om, hvad forskellen på karbonader og krebinetter er, men bare sige, at hos mig hedder de karbonader og er en favoritret fra mormorkøkkenet
Egentlig havde jeg tænkt mig at lave den ret med spidskål, men det kunne jeg ikke få i supermarkedet, så istedet lavede jeg den på hvidkål, hvilket også blev rigtig godt
Vend kartoflerne i og krydr med salt og peber. Et godt og sundt alternativ til flødekartofler. Kartoflerne er stuvet i Cheasy Fraiche (eller creme fraiche, hvis du er mere til det)
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.