Blåmuslingerne. Blåmuslingerne. Blåmuslinger er lavet meget løst efter en opskrift i “Culinaria Italia”, hvortil jeg har tilsat en flok forskellige ting efter min smag
friske blåmuslinger. God fornøjelse Blåmuslinger i cremet sauce med urter 1,5-2 kg friske blåmuslinger1 bundt mellemstore gulerødder (200gr)3 stilke blegselleri2 skalotteløg1 fed hvidløg1 fennikel gerne med top25 gr smør1 bundt kørvel1 bundt purløg1 bundt dild2 dl hvidvin2,5 dl fløde1 tsk maizena 1 citronSkyl muslingerne og skrub dem godt og kasser de muslinger der er knuste og dem som ikke lukker sig når man giver dem et let bank mod køkkenbordet
Strø torsk med lidt salt og damp i en gryde med vand (evt. tilsat lidt eddike) under låg i ca. 10 min. Kartoflerne skrubbes og vendes i rapsolie og salt
Jeg har aldrig prøvet at lave blåmuslinger, men jeg har tit overvejet at prøve. De smagte rigtig godt og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver blåmuslinger
Blåmuslingerne er ofte fint rensede hvis du køber dem hos fiskehandleren, så lad dig ikke afskrække af tanken om flere timers rensearbejde (medmindre du selv samler muslingerne selv ved havet)
Faktisk begyndte jeg først først at spise hvidvinsdampede blåmuslinger for ikke så længe siden, og da Iben og jeg havde vores lille tur igennem Italien og Frankrig, gik jeg helt amok i Moules de Frites (som den originale ret hedder med tilhørende sprøde fritter-banditter)
Del kålen gennem stokken i smalle både, skær løgene i kvarter på langs med toppen på og damp grøntsagerne i 2 dl kogende vand med salt i et par minutter
Dampet rødspætte med salat af søde kartofler og sprøde østershatte. Tvillingerne bliver ældre - nu 8 måneder, og der begynder at indsnige sig lidt overskud igen
Fjern skindet og strø med lidt salt. Damp laksen i en gryde med 4 dl saltet vand under låg i ca. 10 min. Skrællede pastinakker skæres i tynde stave og koges i ca
Forvarm ovnen til 200°C. Skær auberginerne i tern, svits dem i en pande med det varme olie. Hak tomater og hvidløg og svits det sammen med auberginerne
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.