Put alle de tørre ingredienser i koppen, og bland dem sammen med en gaffel. kagen med vaniljeis. Her kommer en opskrift der er lidt farlig (på den gode måde)
Smør eller beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri. Når kagen er færdig vendes den ud på en bagerist, hvor den afkøler indtil man ikke kan holde snitterne fra den længere
Svampet chokoladekagemed rigtig chokolade. Lider du af en eller anden form for allergi, så ved du sikkert allerede, hvilke produkter du kan erstatte det produkt med, som du er allergisk overfor
Allerhelst en nat i køleskabet, før du skærer den ud i passende stykker og serverer med creme fraiche, flødeskum, is, frisk frugt, bærsauce, bagte blommer eller hvad du har mest lyst til
Pisk blommerne sammen med den smeltede chokolademasse og rør også vaniljeessensen i. Lad den gerne køle helt af inden servering - så bliver den lækker og konfektagtig
Jeg brugte vores yndlings chokoladekage opskrift til bunden, smurte toppen med neutral flødeost tilsat lidt vanilje og pyntede med jordbær, blåbær og chokolade
Når det er smeltet helt, tages skålen af gryden, tør bunden og lad det køle lidt ned. Beklæd en tærteform med et stykke bagepapir og kom kagedejen op i formen
Lige inden serveringen, smører du først et lag lemon curd på den afkøledechokoladekage. Lad cremen køle af, gerne med husholdningsfilm helt nede ved overfladen, så cremen ikke trækker skind
Fordel glasuren på kagen, pynt med frysetørrede hindbær eller hvad du synes, og lad den køle helt af (helst i køleskabet) før den serveres med en god kop kaffe og måske en kugle vanilleis, hvis du bruger den som dessert
Den er god når børnene skal have kage med i skole for der er masser af den, den er lækker saftig og luftig, og kun fantasien bestemmer hvordan din kage skal se ud, nu er det jo påske - så halvdelen af denne kage skal med hjem til en veninde og hendes børn, den skal pyntes med glasur og små påskeæg
Men hovedsagen er, at det fungerer super – og den kan tilsyneladende laves med alt muligt i. Vær opmærksom på, at dejen skal i 2 rimelig store krus – ellers hæver det simpelthen over kanten, og du skal så efterfølgende bruge en hav times tid på rengøring af microovnen
Normalt plejer jeg at bage en traditionel banankage, men denne gang blev det til en svampet chokoladekage hvor jeg har brugt de modne bananer, til at søde med
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.