Det er sådan at i mine drenges klasser har de kageordning, og min ældste skal have kage med imorgen. Det blev gjort her til aften hvor jeg skulle have siddet med benene oppe, og ha set Robinson (ja jeg er en af dem der ser det hvert år
chokoladecupcake med nutellafrosting, og her kommer opskriften. Rør flormelis og smør sammen i en røremaskine eller med elpisker og pisk for middellav hastighed til alt er blandet godt sammen
Fortsæt med at piske (ca. Pynt straks med kokos og evt. cupcakesChokoladecupcakes1,2 dl skummetmælk, stuetemperatur1 æg, stuetemperatur1 tsk vanillesukker40 g smør, stuetemperatur140 g sukker20 g kakao (usødet)1,5 tsk bagepulverLidt salt100 g hvedemel60 g hakket mørk chokoladeFlødebolletopping a la Summerbird30 g vand75 g sukker40 g glukosesirup50 g pasteuriserede æggehvider1 spsk sukker15-20 dråber vanillearomaChokoladeovertræk100 g overtrækschokoladeknapperEvt. pynt lavet af fondant)Start med at tænde for ovnen - indstil på 170 grader. Stor rundtylle (12 mm) anvendt til at tylle/sprøjte toppingen på med
Chokoladecupcakesmed lakridsfrosting. Som jeg skrev i mit indlæg om macarons, havde jeg fundet noget lakridspulver på tilbud som bare måtte afprøves, og det blev det blandt andet med disse cupcakes, som jo godt nok ikke ligefrem er fedtfattige, men nyder man dem med måde, synes jeg nok det kan forsvares
Skrab kanterne ned i skålen med en dejskraber. Pisk på medium hastighed indtil det er luftigt, ca. Smelt chokoladen sammen med sirup og peanutbutter over vandbad
Kom mel, kakaopulver, melis, bagepulver, salt og smør i en røremaskine med en flad spartel eller brug en elspisker, og pisk sammen til alt er godt blandet og sandet i konsistensen
Den udsprang faktisk efter at have lavet fastelavnsboller medvaniljecreme. Det ville jeg lige sætte på en prøve og kastede mig ud i kanelsnegle med forhåbningen om, at cremen kunne gøre dem endnu lækrere
Det er forøvrigt første gange jeg prøver at lave min egen vaniljecreme og jeg er så tilfreds med resultatet at jeg nu har bestemt mig for aldrig mere at købe en færdig
Hæld dem i en kasserolle sammen med Fibersirup og vaniljepulver, varm dem op og lad dem simre, til de er blevet lidt bløde, men uden at de er smattet ud
(med top) Maizena. Vaniljecreme. Kog blandingen op ved middel-svag varme mens der røres i blandingen med et piskeris (blandingen skal ikke disideret piskes, men blot røres rundt med et piskeris)
Lav imens vaniljecremen ved at komme alle ingredienser på nær citronskal i en gryde og varme det op ved middelvarme og konstant omrøring med piskeris, indtil cremen bliver lækker cremet og tykner – vær opmærksom på, at cremen sætter sig en smule mere, når den bliver kold
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.