Blåbærcheesecake
www.arla.dk
www.arla.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 300 g digestive kiks
  • 150 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1¾ spsk grønne kardemommekapsler - knus frøene heraf
  • 1150 g smør -smeltet
  • 13 blade husblas
  • 1125 g optøede frosne blåbær
  • 1250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 11 vaniljestang -kornene heraf
  • 1¼ tsk groft salt
  • 1 friske blåbær
  • 1 Antal portioner 1 kage 2 kager 4 kager 6 kager 8 kager Vælg Kiksebund med chokolade 300 g digestive kiks 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao) ¾ spsk grønne kardemommekapsler - knus frøene heraf 150 g smør -smeltet Blåbærfyld 3 blade husblas 125 g optøede frosne blåbær 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18% 125 g sukker (ca. 1½ dl) 1 vaniljestang -kornene heraf ¼ tsk groft salt Pynt friske blåbærSådan gør du Kiksebund med chokolade Kom kiksene i en pose og knus dem med fx en kagerulle. Vend de knuste kiks, chokolade, knuste kardemommefrø sammen med det smeltede smør. Pres kiksebunden ud i en form (ca. 25 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Blåbærfyld Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bærrene i en lille tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog dem ved svag varme og blend dem til en glat puré. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i de varme blåbær. Rør kvark, cremefraiche, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål og rør herefter blåbærpuréen heri. Fordel blåbærblandingen jævnt over kiksebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Skær kagen i passende stykker og pynt hvert stykke med friske blåbær.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.