Den grønne pesto med basilikum smager også fantastisk sammen med pasta. Kold pastasalat med rød pesto. Pesto er næsten skabt for at blive blandet sammen med lækker pasta, og kan pifte så mange triste pastasalater op
De første par gange jeg smagte det, var jeg ikke videre begejstret, men efterhånden er jeg blevet ret så vild med dette alternativ til den almindelige basilikumpesto
basilikumblade (friske og unge blade fra basilico genovese – dyrket omkring Genova). Pesto alla genovese er oprindeligt en egnsret fra Ligurien, men den grønne sovs spises og produceres i stort omfang også langt ud over Italiens grænser
Det er nu smagsløgene kommer i spil og du kan tilsætte lidt ekstra olie hvis den er for fast, rucola og basilikum hvis smagen er for stærk eller konsistensen for tynd eller lidt mere parmesan
Du kan erstatte basilikumbladene med enten persille eller rucola, men så kan den skarpe smag godt forstærkes, og derfor vil jeg anbefale at bruge mere parmesan og citron, da det kan neutralisere bitterheden
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
En dejlig ærtepesto der passer godt til kylling, men også til at smøre i sandwich til madpakken. Du skal bruge250 g ærter (optøede)25 g parmesan1spsk philidelphia flødeost1 fed hvidløglidt hakket chili alt efter hvor stærk du vil have den2 spsk
Tilsæt også hvidløgsfed, salt, peber, hasselnøddekerner, citronsaft og skal, en smule parmesan og blend det hele til en til det bliver en lækker cremet pesto
Den klassiske grønne pesto med basilikum, hvidløg og parmesan er altid et hit, men jeg kan godt lide at eksperimentere og bruge hvad jeg har i skuffer, køleskab og urtehave
Frem med blenderen eller stavpiskeren, i med kernerne, basilikum, parmesan, og hvidløgene, og halvdelen af olien og blend - prøv lige lidt frem og tilsæt mere olie efterhånden, smag til med citron, salt og peber
Jeg havde en ide om at lave en dessert pesto, der kunne bruge til bl. Selvom det var lækkert på vandmelon, kunne melonen godt drukne lidt i smagen i forhold til pestoen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.