REKLAME. Nogle ting behøver man altså ikke modernisere for min skyld. Uanset hvormange variationer af vafler jeg er stødt på – nogle med banan, nogle med grahamsmel andre med korn og proteinpulver… ja, så er der bare ikke noget, der slår gode gammeldags vafler, præcis som min mormor ville have lavet dem
FORORD. Efterår er lig med æbler, kanel i en lækker varm blanding. Brug de få minutter der skal til at blande denne kage sammen - du vil ikke fortryde det
5 dl vand 300 g smør 4 æg 1/2 tsk salt 2 tsk bagepulver 600 g sukker 2 tsk natron 500 g hvedemel 14 spsk Kakao 2 spsk vaniljesukker Sigt alle de tøre dele sammen
Sukker og æg piskes luftigt. Mel og margarine røres skiftevis i æggemassen. Hældes i en smurt tærteform. Fintsnittede æbler (eller anden frugt) og hakkede nødder drysses ovenpå dejen, samt lidt sukker og kanel
Kringlerne bliver kogt, før de bliver bagt. Er der lidt til overs – hvilket du ikke skal regne med – kan resten fryses, men det er altså bedst, når den er nybagt
Når kagen er færdigbagt og har kølet af et par minutter, plejer jeg at lægge et lag pålægschokolade på og smøre det ud eller smelte to plader mørk chokolade og smøre det ud over kagen
Kommentarer
birgith.lillelund
Rigtig god, jeg vendte æblebådene i 1 spsk kanel. Bliver kun bedre af at stå et par dage.
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.