Hvem kan ikke lide en god bøfmedbearnaise sovs og hjemmelavede fritter. Start med at tage bøfferog æggeblommer ud og lad det ligge på køkkenbordet og få lidt temperatur, dette er vigtigt for den senere tilberedning
Så frem med kniven og strygestålet, og skær dine egne pommesfrites – eller på godt dansk. Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland
Kom bagepapir på en plade og smør den med olie, bland kartoflerne med olie, parmesan, finthakket hvidløg, timian, salt og peber og fordel dem i et enkelt lag på bagepladen
Økologiske kartofler med skræl. Du kan selvfølgelig sagtens tilberede kartoflerne fedtfri som både eller “rigtige” pommesfrites, men prøv også min metode som beskrevet herunder, det er smadder lækkert
I. n. d. r. ø. m. e. l. s. f. a. t. u. p. k. P. o. i. v. g. b. å. æ. D. h. S. ,. j. y. -. F. x. V. O. A. L. T. (. J. E. K. R. ). c. M. z. B. H. 1. 8. 0. 4. 5. ½. *. N. U. C
Dette er faktisk ikke helt en pommesfrites, men mere en form for crouton, men, men, men sådan nogle smager da også dejligt med ketchup, mayo og hjemmelavet guacamole og måske en lille bøf til
Læg stavene i en bageform og dryp med olivenolie. Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Pommesfrites stegt i ovnen er en genial måde at tilberede kartofler på – ikke mindst hvis man skal tælle kalorier
Og NU er der så friskkogtepommesfrites, som lige skal drysses med salt inden servering. Jeg foretog hele proceduren i en almindelig gryde med friture olie og puha det var en langsommelig process - jeg ved ikke om det vil gå hurtigere i en friturekoger, men sådan en ejer jeg ikke
Tør kartoflerne af i en rent viskestykke, og vend dem herefter med citronsaft og krydderier i en skål – masser krydderierne ind i kartoflerne med hænderne
M. u. m. s. f. o. r. e. n. l. æ. k. b. i. a. ø. d. g. t. D. ,. -. å. v. J. y. c. j. Ø. (. 4. p. ). 1. ½. 2. 5. 0. 3. h. L. S. H. K. N. 6. 7. 8. 9. B. P. T. F
En lækker, mør, grillet mørbradbøf serveret med de skønneste, sprøde hjemmelavede pommesfrites. en skål med saucen og endelig bøffen til sidst (hermed undgår du at saften for bøffen løber ud over det hele)
Kartoflerne vendes med olie og krydderier. Dette er dog ikke helt sandt, da begge dele er blevet lavet i mit køkken, men ingen tvivl om, at inspirationen stammer derfra
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.