Derfor er kagen her toppet med en syndig og cremet mørk chokoladeganache vendt med finthakkede, ristedehasselnødderog toppede med grofthakkede af samme slags
Skær alle grøntsagerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med timian og bouillon. Hak de to slags løg og svits dem i olien til de er let gyldne
Speltotto er ligesom risotto, bare kogt på perlespelt, og i dette tilfælde ogsåmed små tern af jordskokker, rørt med lidt parmesan og toppet med skiver af sprøde efterårsæbler, frisk persille ogristedehasselnødder
En helt traditionel skål risengrød med kanel, sukker og en smørklat er slet ikke dårligt, men hvis du har mod på at udfordre den klassiske opskrift, så ville jeg helt sikkert læse med her
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og kom hasselnødder ud i siden, så de kan riste med. Udover perlebyg er bygottoen lavet med græskar, der giver en sødlig smag og cremethed til grøden
)Server den varme suppe med ristet rugbrød, rodfrugter samt creme fraiche, purløg og godt brød. Skræl og skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykkerLæg kartoflerne i en gryde og dæk dem medvandKog kartoflerne under låg indtil de er møre (stik i dem med en gaffel)Hæld IKKE vandet fra kartoflerne, når de er færdigeBlend kartofler og vand med en stavblender i gryden eller hæld kartofler og vand op i blenderen af flere omgange og blend indtil du har en ensartet konsistens
Kom avocado, som du har saltet, på det ristederugbrødog læg til sidst spejlægget ovenpå. Den her “opskrift” kan vel næppe kaldes en revolution, men den er sund, nem og hurtig at lave og alletiders som morgenmad eller frokost – og jeg tænker, det måske lige netop er dén slags, I har brug for her i juledagene med julefrokoster og hvad der ellers hører til
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.