Nu skulle surdejen gerne snart begynde at boble og dufte syrligt. Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen
Alt du behøver er at piske den hver dag -eller hver anden. Du kan bruge din surdej i stort set alt brød, og ideen om at beholde en dej i flere år lyder måske lidt skør
Selve idéen med surdej er, at man har en potion stående, som man tager fra, når man skal bage. Jeg håber, dette indlæg kan inspirere jer til selv at prøve surdejsbagning
Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød
Herefter er det nok at røre i surdejen hver til hveranden dag. Bedst som jeg troede, at mine bageevner var stagnerende og toppen for hvad man nu engang kan forvente sig af en selvlært køkkenskriver som mig var nået, kom Meyer mig til undsætning
Jeg synes at det var et dejligt alternativ til den lange process det er, at bygge en surdej op selv. Bland surdejen med vand og gær tilsæt herefter mel og olie
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.