En dejlig forårs salat som kan serveres til mange retter, steg fx en god frikadelle til og lav en kold kartoffelsalat med cremefraiche og masser af purløg
Marinaden er i en lille plastbøtte og brødet bliver taget med ved siden af. Hak rødløget, skær tomaterne i halve og agurken i tern og bland med asparges
S. l. u. t. e. d. a. r. b. j. s. g. n. m. v. p. å. ,. h. i. k. æ. o. ø. (. T. f. D. H. y. P. V. ). F. K. 1. 7. 5. 4. O. B. 2. 3. 0. ½. c. E. Ø. /. A. –. J. R. L
Hæld basilikumolie over sammen med saften fra en lime. Bland brødkrummer med sesamfrø, salt og peber. Hak koriander og bland sammen med gulerødder og æble
Så derfor er det frem med forestillingsevnen og den gode fantasi …. Forestil dig en let flydende burrata, som ligger i en lille sø af tomatvand, hvorpå perler af basilikumolie flyder
Bland det hele sammen og dryp det medbasilikumolie. Efter besøget på Molskroen i lørdags har planen været at forsøge sig frem med en salat med æble og basilikum, inspireret af deres ‘syltede æblekugler vakumeret med basilikum’
aspargessalatmed hasselnøddedressing. Sammen med de nye kartofler og asparges er der også store jumbo-hvidløg fremme nu, og de kan nydes både halve og hele, når de bages i ovnen
kartoffel- og aspargessalat m. Kogte gulerødder kan jeg slet ikke have med at gøre. En sprød og knasende salat med nye gulerødder er derimod en kulinarisk oplevelse
Den er blant annet herlig til smårettene på hagefesten, en lang søndagsbrunsj, middelhavsmat som moussaka, paellaer og lettere pastaretter og sommerlige retter som for eksempel ovnsbakt kylling med provencalske urter, grillet laks eller en frisk aspargessalatmed reker
Aspargessalat - en særlig salat hvor stokken kan tilberedes a la asparges. Et af mine yndlingsøjeblikke som barn, var når vi fik nyopgravede aspargeskartofler, kogt med løvstikke og serveret med en klat smør og lidt salt
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.