I stedet for kun at bruge hvedemel, har jeg valgt også at bruge grahamsmel til mine æbleskiver. Der er ingen sukker i disse æbleskiver, de er derfor ikke så søde som dem man kan købe i poserne – men den søde smag kommer jo i form af flormelis og syltetøj, eller hvad man nu ellers godt kan lide at spise til sine æbleskiver
Hæklenål som passer til garnet. Hvis du skal nå at hækle en adventskalender, skal du nok igang nu. I dag er der 14 dage til 1. garnrester i grå, grøn, gul, brun, 4 spændeskiver, lædersnor på 25 cm, kraftig vlies i samme størrelse, som det hæklede, 1 stykke grå hørstof til bagbeklædning (23 x 32 cm). Start med fastmaskeopslag og fortsætte til stoffet måler 30 cm. På midten af den sidste række fastmasker hækles 5 luftmasker til ophæng. Juletræet er en trekant, som går fra 1 til 33 korssting. Sy de 4 spændeskiver fast ligelig fordelt og sæt en lædersnor fast i øjet øverst på kalenderen og adventkalenderen er klar til at blive brugt
Hvis du har adgang til et paradisæbletræ, er det nu, du kan lave gelé, som kan bruges som tilbehørtil varme retter eller til pynt på kager, fx æblekage
Der er en første gang til alting – og heldigvis for det. Min første festkage i lag til ca. Det hele kommes i en gryde og varmes op til det lige koger, mens du hele tiden rører i cremen
Lad det stå og køle af til stuetemperatur. Blend digestivekiksene til de bliver til helt fine krummer. Hæld tilsidst det smeltede smør i og blend endnu engang
Jeg var nemlig i november inviteret til masterclass i smør, og det var både en grænseoverskridende, lærerig og interessant aften, som jeg gerne vil fortælle lidt mere om
Med dette billede af mit bidrag til Nytårsaften - Kransekagetoppen efter Mette Blomsterbergs opskrift - vil jeg gerne ønske alle jer mine kære læser et rigtig godt nytår - vi ses i 2013
{ vegansk, glutenfri og uden tilsat sukker }. De er uden tilsat sukker og gluten – og så er de proppet med sunde og nærende ingredienser såsom dadler, rå kakaopulver, chokoladeovertræk og vigtigst
Især når jeg har tid til at kræse lidt for den. Efter at have forsøgt mig et par gange, har jeg nu fundet frem til den helt perfekte opskrift på mine nye yndlingspandekager
Normalt laver jeg min tunmousse efter denne opskrift, men da jeg ikke havde ingredienserne hjemme til det, besluttede jeg mig for at bikse en ny opskrift sammen – denne gang i en fedtfattig version uden fløde
Jeg lavede her til morgen ingefærjuice, så jeg kan nuppe mig sådan et lille shot. Appelsinen går godt sammen med ingefæren, da det giver en sødme til den stærke ingefær
Og lur mig om ikke billedet her også får dine tænder til at løbe i vand. Portionsstørrelsen afhænger naturligvis af, hvor meget pynt, du tilsætter – men lav hellere lidt for meget, end lidt for lidt
og vent et kort øjeblik til osten er kølig nok til, at den kan løftes med en paletkniv. Det tager meget kort tid, og osten skal flyttes før, den bliver for kold til at kunne formes
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.