Æggehviderne skal være helt stive og skålen skal uden problemer kunne vendes på hovedet – som en slags klæg gele det vil klæbe til piskeriset – se billedet
Forrige weekend lavede jeg denne rabarbercrumble til min familie. Rabarber er begyndt at komme frem i butikkerne – og det skal udnyttes fra start til slut
5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. M. å. s. k. e. d. u. t. a. i. g. h. r. l. æ. b. o. m. v. n. ,. f. ø. p. I. c. N. -. ). V. S. P. B. C. K. (. 1. 2. 8. j. 3. 0. 6. F. Æ. R. T. 7. /. y. D. L
Jeg har dog valgt at sætte rabarberblandingen i køleskabet mens jeg laver låget af crumble. I anledningen af jeg var så glad for at mine rabarber havde bestemt sig for at overleve vinteren og var kommet frem så bestemte jeg mig for at bage min ynglings kage i sidste uge og dele den med ham den dejlige og drengene
Et tærtefad kan også fint bruges. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden. 500 gram rabarber. 1125 gram brun farin. 1150 gram melVask og rens rabarber og jordbær. Skær rabarberstilkene i 1-2 cm stykker og halvér jordbærrene. 25x30 cm. 1Bland vaniljesukker med sukkeret og drys det over bærrene. 1Skær smørret i små blokke og "smuldr" det sammen med farin og mel. 1Skal kagen ikke serveres straks, kan den sættes på køl, og bages senere. 1Crumblen bages ca. 25-30 min. 150 grader varmluft
Noget i ovnen hos Bagenørden | Bagenørdens univers
Pisk til du har en tyk og blank marengsdej. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt af gangen. Fordel cremen i de store marengs, sammen med bærrene, der er rørt med lidt sukker
Der sker bare noget magisk med kirsebær når de bliver varmet op, de får en hel ny og lækker smag som kan mide lidt om den klassiske kirsebærsauce vi plejer at komme over vores risalamande til jul, og hvem kan ikke lide det
Den kan lages på to måter, den enkle måten (som også er mye kjappere) for ikke proffer som meg, eller på den mer profesjonelle måten, jeg skal dele begge måter her
Hurtig lækker blåbær crumble i små potions skåle, gør det hyggeligt at sidde og spise. Server den med lidt cremefraiche eller flødeskum til og en god kop te eller kaffe
… Og selvfølgelig den famøse crumbledej, som man blander af. Specielt hvis man, i forvejen, står med fyldet fra et græskar hoved og mangler nogle idéer til, hvad man kan bruge det til
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.